0
6
Špíz s morčacím mäsom, ananásom a balkánskym syrom

Špíz s morčacím mäsom, ananásom a balkánskym syrom

1 h 10 m
4 porcie
  • 500 g morčacích pŕs vcelku
  • 1 pomaranč
  • 2 lyžice majonézy Mikado
  • 150 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
  • 1 lyžička karí korenia Mikado
  • 1 lyžička trstinového cukru Belbake
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá mäta
  • 1 – 2 štipľavé papričky
  • 200 g balkánskeho syra Pilos
  • 1/3 zrelého ananásu
  • olivový olej Primadonna
  • 2 kapusty Pak-choi
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 francúzska bageta

Postup

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • drevené špajdle
  • grilovaciu panvicu
  • sitko
  • plech na pečenie

Pomarančový dip

Z pomaranča odkrojíme kôru a vyrežeme z neho segmenty (mesiačiky pomaranča bez šupky). Šťavu zo zvyšku pomaranča vytlačíme k segmentom do misky. Pridáme majonézu, kyslú smotanu, karí korenie, trstinový cukor, soľ a korenie. Zľahka premiešame a odložíme na 1 hodinu do chladničky, aby sa všetky chute spojili.

Špíz s morčacím mäsom

Morčacie prsia očistíme, nakrájame na plátky a naklepeme pod potravinárskou fóliou natenko. Osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou mätou a štipľavou papričkou, ktorú sme zbavili jadierok.

Takto ochutené plátky rozdelíme na polovice (aby závitky neboli príliš hrubé). Do stredu každého plátku položíme kúsok balkánskeho syra a zvinieme. Napichujeme striedavo na špajdle s očisteným

a nakrájaným ananásom.

Špízy opekáme na rozohriatej grilovacej panvici s olivovým olejom po všetkých stranách dozlatohneda. Potom špízy preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 5 – 7 minút.

Kapusta Pak-choi

Z kapusty Pak-choi odrežeme drevnaté konce a umyjeme pod tečúcou vodou. Oblanšírujeme ju vo vriacej osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Medzitým orestujeme na panvici s trochou olivového oleja nadrobno nasekaný cesnak. Keď získa zlatistú farbu, pridáme odkvapkanú kapustu Pak-choi, osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa.

Servírovanie

Špízy s morčacím mäsom servírujeme s kapustou Pak-choi a plátkami chrumkavej bagety, ktoré sme opiekli na panvici s olivovým olejom dozlatista. Pomarančový dip podávame v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info