1
50
Focaccia s olivami, paradajkami a bazalkou

Focaccia s olivami, paradajkami a bazalkou

2 h 30 m
4 porcie
  • 250 g hladkej múky Castello
  • 1/2 pohára vlažnej vody
  • 1 lyžička cukru Castello
  • 1/2 kocky droždia Uniferm
  • 1/2 pohára čiernych olív Baresa
  • 250 g cherry paradajok
  • hrsť čerstvých lístkov bazalky
  • soľ Castello
  • olivový olej Promienna

Postup

Do misky preosejeme múku, pridáme rozdrobené droždie, cukor, 2 lyžičky soli, vodu a 2 lyžice olivového oleja. Zo surovín vymiesime hladké tvárne cesto, ktoré preložíme do misky, prikryjeme utierkou, položíme na teplé miesto a necháme približne 1,5 hodiny kysnúť (cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem).

Keď cesto vykysne, krátko ho premiesime dlaňami vopred dobre natretými olivovým olejom. Vyvaľkáme ho a položíme na plech potretý olivovým olejom. Prstami cesto zľahla poklepkáme, aby v ňom vznikli malé jamky. Cesto potrieme olivovým olejom, rovnomerne naň poukladáme olivy, cherry paradajky a lístky bazalky. Cesto necháme ešte približne 20-30 minút odpočívať.

Focacciu dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 25 minút, kým kôrka nie je zlatistá.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať