1
0
XXL parená buchta

XXL parená buchta

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Cesto

  • 200 ml mlieka Pilos
  • 22 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
  • 375 g hladkej múky Belbake
  • štipka soli Kania
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 50 g zmäknutého masla Pilos


Náplň

  • 3 lyžice lieskovoorieškovo-kakaovej nátierky Choco nussa
  • 3 lyžice slivkového lekváru Sympathica


Servírovanie

  • 1 lyžica práškového cukru Belbake
  • 1 lyžica kakaa Belbake
  • 50 g masla Pilos

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, veľký hrniec, utierku


POSTUP

Cesto

V teplom mlieku rozmiešame droždie a cukor. Necháme odstáť.

V mise zmiešame múku, štipku soli, vajce a žĺtok. Pridáme kvások, zmäknuté maslo a vymiesime v robote na hladké cesto. Necháme kysnúť približne 60 minút prikryté fóliou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a naplníme nátierkou a lekvárom. Spracujeme do tvaru buchty a necháme podkysnúť približne 10 – 15 minút. Vykysnutú buchtu paríme v hrnci na utierke približne 30 minút.


Servírovanie

Parenú buchtu polejeme roztopeným maslom a posypeme kakaom zmiešaným s práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. január 2024, 21:10

    "zmäknuté mäso"? coze?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      24. január 2024, 18:45

      Dobrý deň, ďakujeme za postreh. 🤭

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať