XXL parená buchta
Suroviny
Cesto
- 200 ml mlieka Pilos
- 22 g čerstvého droždia
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 375 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 50 g zmäknutého masla Pilos
Náplň
- 3 lyžice lieskovoorieškovo-kakaovej nátierky Choco nussa
- 3 lyžice slivkového lekváru Sympathica
Servírovanie
- 1 lyžica práškového cukru Belbake
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 50 g masla Pilos
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, veľký hrniec, utierku
POSTUP
Cesto
V teplom mlieku rozmiešame droždie a cukor. Necháme odstáť.
V mise zmiešame múku, štipku soli, vajce a žĺtok. Pridáme kvások, zmäknuté maslo a vymiesime v robote na hladké cesto. Necháme kysnúť približne 60 minút prikryté fóliou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a naplníme nátierkou a lekvárom. Spracujeme do tvaru buchty a necháme podkysnúť približne 10 – 15 minút. Vykysnutú buchtu paríme v hrnci na utierke približne 30 minút.
Servírovanie
Parenú buchtu polejeme roztopeným maslom a posypeme kakaom zmiešaným s práškovým cukrom.