Fusilli s králičím ragú
- 1 celý králik
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- olivový olej Italiamo
- 100 g hlivy ustricovej
- 1 lyžica kapár Freshona
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
- 150 ml suchého červeného vína
- 500 ml vývaru
- 2 lyžice masla
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 500 g fusilli Combino
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
Potrebujeme
- veľkú panvicu
- sitko
Postup
Králičie ragú
Králika dôkladne očistíme a vykostíme. Králičie mäso nakrájame na menšie kúsky a preložíme ho na tanier. Osolíme ho, okoreníme a pridáme lístky z niekoľkých vetvičiek čerstvého tymianu.
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatista na väčšej panvici na olivovom oleji. Potom na panvicu pridáme králičie mäso, ktoré tiež opečieme dozlatista. Medzitým hlivu nakrájame na pásiky a potom ju pridáme k opečenému králikovi. Spolu krátko restujeme. Pridáme kapary a paradajkový pretlak. Premiešame a asi 1 minútu restujeme. Mäso podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, podlejeme zmes vývarom a pod pokrievkou dusíme domäkka (asi 20 minút). Podľa potreby môžeme podliať vývarom tak, aby bolo na panvici vždy dostatok omáčky.
Na záver do ragú pridáme maslo na zahustenie omáčky a nasekanú petržlenovú vňať.
Fusilli uvaríme v osolenej vriacej vode (trvá to asi 10 minút). Potom ich scedíme a ešte horúce pridáme na panvicu ku králikovi. Premiešame a spolu krátko povaríme, aby sa cestoviny spojili s omáčkou.
Servírovanie
Fusilli s králičím ragú podávame v miske posypané hoblinkami syra Grana Padano.