0
3
Grécky šalát s marinovaným kuracím mäsom

Grécky šalát s marinovaným kuracím mäsom

45 min
2 porcie

Suroviny

  • 1– 2 paradajky
  • ⅓ šalátovej uhorky
  • 6 zelených alebo čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 1 červená cibuľa
  • 150 g balkánskeho syra Pilos
  • 1 lyžička oregana Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • morská soľ Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 plátok kuracích pŕs
  • šťava z ¼ limetky
  • 1 lyžica bieleho jogurtu gréckeho typu Pilos
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica grilovacieho korenia Kania

POSTUP

Paradajku a uhorku nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme prekrojené olivy, na plátky nasekanú cibuľu a väčšie kocky syra. Dochutíme oreganom, korením, soľou a olejom.

Tip: Balkánsky syr má výrazne slanú chuť, preto ochucujte už len opatrne. 

Kuracie prsia pozdĺžne prekrojíme na tenšie plátky. Ochutíme ich limetkovou šťavou, jogurtom, pretlačeným cesnakom, soľou, čiernym a grilovacím korením. Nakoniec prilejeme olej. Mäso marinujeme v chladničke ideálne 12 hodín. Potom ho opečieme na panvici dozlatohneda.   

Servírovanie

Grécky šalát servírujeme spolu s kuracími prsiami, ktoré ešte nakrájame na rezance.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať