Grécky šalát s marinovaným kuracím mäsom
Suroviny
- 1– 2 paradajky
- ⅓ šalátovej uhorky
- 6 zelených alebo čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 červená cibuľa
- 150 g balkánskeho syra Pilos
- 1 lyžička oregana Kania
- čierne mleté korenie Kania
- morská soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 plátok kuracích pŕs
- šťava z ¼ limetky
- 1 lyžica bieleho jogurtu gréckeho typu Pilos
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica grilovacieho korenia Kania
POSTUP
Paradajku a uhorku nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme prekrojené olivy, na plátky nasekanú cibuľu a väčšie kocky syra. Dochutíme oreganom, korením, soľou a olejom.
Tip: Balkánsky syr má výrazne slanú chuť, preto ochucujte už len opatrne.
Kuracie prsia pozdĺžne prekrojíme na tenšie plátky. Ochutíme ich limetkovou šťavou, jogurtom, pretlačeným cesnakom, soľou, čiernym a grilovacím korením. Nakoniec prilejeme olej. Mäso marinujeme v chladničke ideálne 12 hodín. Potom ho opečieme na panvici dozlatohneda.
Servírovanie
Grécky šalát servírujeme spolu s kuracími prsiami, ktoré ešte nakrájame na rezance.