
Grilovaná bravčová panenka s červenou repou a cesnakovo – medovou omáčkou
Suroviny
- hrsť vlašských orechov Alesto
- 300 g bravčovej panenky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 300 g varenej červenej repy
- ½ červenej cibule
Omáčka
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice
- olivový olej Primadonna
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml bieleho suchého vína
- 50 ml vody
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z ½ citróna
Ešte budeme potrebovať
- čerstvý rozmarín
- šťava z ½ citróna
- 200 g špenátu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Potrebujeme
elektrický gril, panvice, alobal
POSTUP
Na suchej panvici opečieme vlašské orechy. Medzitým si očistíme panenku. Následne ju osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, pomasírujeme, preložíme na elektrický gril a necháme grilovať. V druhej panvici na rozpálenom olivovom oleji orestujeme na mesiačiky nakrájanú repu, osolíme a okoreníme. Opečené orechy nasekáme a odložíme do misky. Pokračujeme s červenou cibuľou, ktorú nakrájame nadrobno a prihodíme k repe.
Omáčka
Do panvice pridáme horčicu, olivový olej, cesnak, orestujeme, podlejeme vínom, varíme kým sa odparí alkohol a prilejeme vodu. Následne osolíme, okoreníme, pridáme med, maslo a šťavu z citróna. Hotovú repu stiahneme z ohňa. Panenku preložíme na tanier, posypeme čerstvým, nasekaným rozmarínom, pokvapkáme citrónovou šťavou, zakryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť. Repu opäť zohrejeme, pridáme špenát, soľ, korenie a premiešame.
Servírovanie
Grilovanú bravčovú panenku podávame s pečenou repou a špenátom, preliatu cesnakovo – medovou omáčkou a posypanú vlašskými orechmi.