1
2
Závitky zo pstruha s tvarohovými gnocchmi

Závitky zo pstruha s tvarohovými gnocchmi

1 h 50 m
4 porcie
  • 1 kg pstruha dúhového alebo pstruha lososovitého
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 200 g zeleniny (mrkva, zeler, pór)
  • 100 g koreňovej zeleniny na prípravu vývaru
  • 10 guľôčok nového korenie Mikado
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 10 bobkových listov Mikado
  • 1 a ½  cibule
  • soľ s jódom Castello
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 300 g mäkkého tučného tvarohu Pilos
  • 100 g syra grana padano Lovilio
  • 2 žĺtky
  • 110 g hladkej múky
  • 4 lyžice masla Pilos
  • zelená časť lahôdkovej cibuľky
  • 250 ml rybieho vývaru
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 ml mlieka Pilos

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • kuchynské utierky 
  • tyčový mixér

Postup

Zelenina

Pór rozrežeme na polovicu a nakrájame na tenké dlhé pásiky. Zopár pásikov odoberieme a krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a osušíme. Zvyšný pór, spolu s mrkvou a zelerom nakrájanými na tenké pásiky, uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a necháme odkvapkať.

Závitky zo pstruha

Z umytých a osušených pstruhov pripravíme filety, ktoré dôkladne očistíme od kostí. Z každej odstránime kožu, okoreníme a osolíme. Na každý filet položíme uvarenú zeleninu a zvinieme. Závitky zviažeme tenkým pásikom oblanšírovaného póru.

Do väčšieho hrnca pridáme 50 ml vína, 50 ml rybieho vývaru, 5 guľôčok nového, 5 guľôčok čierneho korenia, 5 bobkových listov a 1 cibuľu. Osolíme a privedieme pod bod varu. Do hrnca vložíme závitky, prikryjeme pokrievkou a pošírujeme 5 – 6 minút.

Rybí vývar

Do hrnca s 1 l vody vložíme kosti a odrezky zo pstruhov a 100 g koreňovej zeleniny (40 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g zeleru). Pridáme zvyšné bobkové listy, guľôčky nového a čierneho korenia. Vývar varíme približne 1 hodinu. Potom scedíme a použijeme na prípravu omáčky. 

Tvarohové gnocchi

V miske zmiešame tvaroh, nastrúhaný syr grana padano, žĺtky a 100 g múky. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú plochu a vytvarujeme z neho rukami valček hrubý približne 2 cm. Z valčeka odkrajujeme gnocchi (dlhé asi 3 cm). Varíme ich vo vriacej vode približne 3 - 4 minúty. Uvarené gnocchi scedíme (trošku vody, v ktorej sa varili, odložíme na neskôr). Gnocchi preložíme do panvice, pridáme zachytenú tekutinu a 1 lyžicu masla. Ochutíme najemno nasekanou lahôdkovou cibuľkou, čiernym korením a zľahka prehodíme.

Omáčka

½ cibule nakrájame najemno a orestujeme ju v hrnci na 3 lyžiciach masla. Pridáme 1 lyžicu múky a rozmiešame. Podlejeme zvyšným vínom a počkáme, kým základ na omáčku trochu zhustne. Potom prilejeme 200 ml rybieho vývaru a varíme približne 10 minút. Na záver do omáčky prilejeme smotanu a necháme prejsť varom. Stiahneme z ohňa, pridáme studené mlieko a mixujeme tyčovým mixérom do peny.

Servírovanie

Závitky zo pstruha servírujeme v hlbokom tanieri spolu s tvarohovými gnocchmi a omáčkou.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info