Grilovaná brokolica s omáčkou z pečených paprík
Suroviny
Brokolica
- 4 brokolice
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 35 g extra panenského olivového oleja Primadonna
- 30 g pikantných slnečnicových semienok Alesto
- 1 balkánsky syr Pilos
Omáčka z grilovaných paprík
- 4 červené papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 50 g extra panenského olivového oleja Primadonna
- keramický mlynček s čili Kania
Potrebujeme
- gril, alobal, mixér
POSTUP
Brokolica
Celú brokolicu uložíme na alobal, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Zabalíme tak, aby šťava z brokolice nevytiekla na gril.
Pečieme v chladnejšej časti grilu rozpáleného na 200 °C približne 40 – 45 minút.
Tip: Namiesto olivového oleja môžeme použiť aj maslo.
Omáčka z grilovaných paprík
Celé papriky umyjeme a osušíme. Zo všetkých strán natrieme olejom a vložíme do chladnejšej časti grilu. Pečieme približne 35 minút, kým papriky zmäknú.
Ešte horúce ich preložíme do misy, ktorú zakryjeme potravinárskou fóliou.
Papriky olúpeme, odstránime semienka, pridáme do mixéra spolu s cesnakom, bazalkou, olejom, soľou, korením, čili a dôkladne rozmixujeme.
Servírovanie
Brokolicu rozoberieme na ružičky, posypeme slnečnicovými semiačkami, syrom a podávame s omáčkou z grilovaných paprík.