Grilovaná krkovička so špenátom a zemiakmi
- 350 g menších zemiakov
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice masla Pilos
- 125 g mladého špenátu
- 1 kg krkovičky bez kosti
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 2 lyžice medu Maribel
- 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- 1 hrsť čerstvého kôpru
- 100 g sterilizovaných kukuričných kláskov Freshona
- 100 g sterilizovaných uhoriek Freshona
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- grilovaciu panvicu
- metličku na šľahanie
Zemiaky
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na menšie kúsky. Opekáme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Ochutíme soľou, korením, čerstvým rozmarínom a roztlačeným cesnakom. Opekáme pomaly, za občasného miešania, kým zemiaky zmäknú a získajú zlatohnedú farbu. Na záver k nim pridáme 2 lyžice masla a počkáme, kým sa rozpustí. Potom pridáme umytý a osušený špenát. Osolíme a okoreníme. Opatrne premiešame a stiahneme z ohňa.
Grilovaná krkovička
Umytú a osušenú krkovičku očistíme. Nakrájame ju na hrubšie plátky a zľahka naklepeme pod fóliu. Hrubšie šľachy narežeme nožom, aby si mäso počas opekania udržalo svoj tvar. Po oboch stranách osolíme a okoreníme. Plátky krkovičky opečieme na rozpálenej grilovacej panvici z každej strany do zlatohneda. Na záver pridáme na panvicu zvyšné maslo a stiahneme z ohňa. Zakryjeme alobalom a necháme niekoľko minút odpočívať.
Dresing
Horčicu preložíme do hlbšej misky. Za stáleho miešania metličkou postupne prilejeme 100 ml olivového oleja. Potom zašľaháme med. Ochutíme vínnym octom, soľou a korením. Na záver primiešame nadrobno nasekaný kôpor.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme opekané zemiaky so špenátom a plátok krkovičky, ktorú prelejeme dresingom. Servírujeme spolu so sterilizovanou zeleninou.