Grilované hovädzie čevapčiči
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1/2 lyžice medu Confeira
- štipka mletej škorice Mikado
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 limetka
- štipka karí korenia Mikado
- 1/2 pohára pomarančovej šťavy
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 1 lyžička nasekaného čerstvého koriandru
- 1 vajce
- 1 lyžička sójovej omáčky Mikado
- štipka mletej sladkej papriky Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
Potrebujeme
- špajdle na špízy namočené na 1 hodinu vo vode
- strúhadlo
Postup
Pomarančový dip
V miske zmiešame med, škoricu, 1 nadrobno nasekaný strúčik cesnaku, nastrúhanú kôru z limetky, karí korenie a pomarančovú šťavu.
Grilované hovädzie čevapčiči
Mleté mäso preložíme do väčšej misky. Pridáme k nemu nasekané lahôdkové cibuľky (zelené aj biele časti), nadrobno nasekanú štipľavú papričku zbavenú semienok, koriander, 2 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno a 1 vajce. Ochutíme sójovou omáčkou, štipkou mletej sladkej papriky, soľou a korením. Dôkladne premiešame.
Z mäsovej zmesi formujeme rukami podlhovasté šišky, ktoré opatrne napichujeme na špajdle. Odložíme na 15 minút do chladničky.
Čevapčiči potrieme zľahka olejom a grilujeme na rozpálenom grile približne 10 – 12 minút. Počas grilovania podľa potreby otáčame.
Servírovanie
Hotové čevapčiči podávame s listovým šalátom a pomarančovým dipom.