0
8
Makové cestoviny

Makové cestoviny

30 min
4 porcie
  • 3 lyžice masla Pilos
  • 500 g chladených špeclí Chef Select
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice práškového cukru Castello
  • 100 g mletého maku Gardis
  • 1 hrsť čerstvého ovocia (napr. maliny, čučoriedky, jahody)
  • lístky mäty

POSTUP

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • sitko
  • silikónovú stierku
  • tortovú formu (priemer 20 cm)

 

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu na špecle. Maslo rozpustíme v menšieho kastróliku na miernom plameni. Keď sa mliečna bielkovina usadí na dne, maslo precedíme.

Tip: Takto pripravené maslo môžeme použiť aj na opekanie palaciniek alebo lievancov.

Špecle vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a zľahka premiešame, aby sa nezlepili. Špecle varíme, pokým nevyplávajú na hladinu (1 – 2 minúty). Potom ich scedíme a vrátime späť do hrnca, v ktorom sa varili. Pridáme k nim maslo, cukor, mak a zľahka premiešame.

Servírovanie

Cestoviny s makom servírujeme v miskách alebo hlbokých tanieroch posypané umytým a osušeným čerstvým ovocím podľa chuti. Môžeme dozdobiť aj lístkami čerstvej mäty.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať