Makové cestoviny
- 3 lyžice masla Pilos
- 500 g chladených špeclí Chef Select
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
- 100 g mletého maku Gardis
- 1 hrsť čerstvého ovocia (napr. maliny, čučoriedky, jahody)
- lístky mäty
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- silikónovú stierku
- tortovú formu (priemer 20 cm)
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu na špecle. Maslo rozpustíme v menšieho kastróliku na miernom plameni. Keď sa mliečna bielkovina usadí na dne, maslo precedíme.
Tip: Takto pripravené maslo môžeme použiť aj na opekanie palaciniek alebo lievancov.
Špecle vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a zľahka premiešame, aby sa nezlepili. Špecle varíme, pokým nevyplávajú na hladinu (1 – 2 minúty). Potom ich scedíme a vrátime späť do hrnca, v ktorom sa varili. Pridáme k nim maslo, cukor, mak a zľahka premiešame.
Servírovanie
Cestoviny s makom servírujeme v miskách alebo hlbokých tanieroch posypané umytým a osušeným čerstvým ovocím podľa chuti. Môžeme dozdobiť aj lístkami čerstvej mäty.