Kurací satay s mangovým dipom
Suroviny
- 400 g kuracích pŕs
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 2 lyžičky curry korenia Kania
- 1 lyžička kurkumy Kania
- ½ lyžičky soli Kania
- 3 lyžice majonézy Kania
- ½ manga
- 2 ½ lyžice majonézy Kania
- 1 lyžica horčice Kania
- štipka soli Kania
- 1 lyžička citrónovej šťavy Solevita
Servírovanie
- mladý špenát
- 1 hrsť korenených ochutených arašidov Alesto
Potrebujeme
- špajdle, väčšiu panvicu, ponorný mixér
POSTUP
V mise zmiešame kuracie prsia nakrájané na kocky, olej, curry korenie, kurkumu, soľ a majonézu. Necháme marinovať približne 2 hodiny.
Namarinované kuracie kúsky napichneme na špajdle a na oleji orestujeme z oboch strán cca 15 minút.
V miske rozmixujeme očistené mango, ktoré ešte prepasírujeme cez sitko. Pridáme majonézu, horčicu, soľ a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
Hotový kurací satay servírujeme na listoch mladého špenátu. Na záver posypeme rozdrvenými arašidmi a prelejeme dipom.