0
13
Kuracie mäsové guličky v smotanovej omáčke

Kuracie mäsové guličky v smotanovej omáčke

45 min
4 porcie

Suroviny

Guličky

  • 100 g krájanej veky
  • 800 g kuracieho mletého mäsa
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 1 lyžica mletej štipľavej papriky Kania
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 vetvička petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • rastlinný olej v spreji


Omáčka s prílohou

  • 2 lyžice masla Pilos
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g sušených paradajok v oleji Italiamo
  • 1 lyžica mletej štipľavej papriky Kania
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Milbona
  • 1 vetvička čerstvej bazalky


Batatové hranolčeky

  • 6 batatov
  • čili
  • údená paprika
  • provensálske korenie

Potrebujeme

teplovzdušnú fritézu, panvicu, elektrický krájač, strúhadlo


POSTUP

Guličky

Z veky bez kôrky v krájači alebo mixéri pripravíme čerstvú mäkkú strúhanku. Mäso ochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou, najemno nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a petržlenovou vňaťou. Zahustíme čerstvo pripravenou strúhankou. Malú časť strúhanky nasypeme do taniera, v ktorom budeme guličky obalovať. Do mäsa pridáme vajce a dôkladne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme guličky (veľkosti pingpongovej loptičky).

Tip: Počas tvarovania guličiek si ruky namáčame v studenej vode.


Batatové hranolčeky

Bataty ošúpeme a nakrájame na hranolčeky široké asi 1 cm. V mise ich pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme čili, údenú mletú papriku a provensálske korenie. Dôkladne premiešame.

Fritézu vyhrejeme na 200 °C, nastriekame olejom v spreji, pridáme hranolčeky a mäsové guľôčky a vyprážame 10 – 12 minút. V polovici času pečenia fritézu otvoríme, premiešame hranolčeky a pokračujeme v pečení.


Omáčka

V rozohriatej panvici rozpustíme maslo, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nakrájané sušené paradajky a necháme speniť. Posypeme mletou paprikou a podlejeme vínom. Zľahka osolíme, zalejeme smotanou a podľa potreby podlejeme vývarom. Krátko varíme a pred koncom prisypeme nastrúhaný syr.

Omáčku varíme, kým zhustne a zredukuje sa a následne do nej vložíme mäsové guličky. Na záver do omáčky prisypeme nasekanú bazalku a podávame s batatovými hranolčekmi.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať