0
15
Malinové veterníky s krémom z bielej čokolády

Malinové veterníky s krémom z bielej čokolády

2 h 20 m
16 porcií

Suroviny

Krehké cesto

  • 80 g trstinového cukru Belbake
  • 80 g masla Pilos
  • 80 g hladkej múky Belbake


Odpaľované cesto

  • 60 ml mlieka Pilos
  • 60 ml vody
  • 60 g masla Pilos
  • 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
  • 1 lyžička soli Kania
  • 90 g polohrubej múky Belbake
  • 4 vajcia

 

Krém

  • 150 g bielej čokolády Fin Carré
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Poleva

  • 200 g čerstvých malín
  • 50 g práškového cukru Belbake

 

Servírovanie

  • 200 g čerstvých malín
  • 50 g nesolených pistácií Alesto

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička, valček, papier na pečenie, cukrárske vrecko s hladkou špičkou, okrúhlu formičku, zúbkovanú špičku, veľký plech, tyčový mixér 

POSTUP

Krehké cesto

Všetky suroviny vymiešame na kompaktné cesto. Rozvaľkáme ho medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku cca 2 mm a odložíme do mrazničky.

Tip: Krehké cesto dodá odpaľovanému chrumkavosť a pomôže mu udržať si rovnomerný tvar.

Odpaľované cesto

V hrnci spolu varíme mlieko, vodu, maslo, cukor a soľ. Keď sa maslo roztopí a zmes vrie, prisypeme múku a za stáleho miešania cesto odpaľujeme 2 – 3 minúty, kým sa spojí. Horúce ho preložíme do robota s lopatkovým nadstavcom a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom postupne primiešavame rozšľahané vajcia izbovej teploty.

Cestom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou a v dostatočných rozostupoch nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Z mrazeného krehkého cesta vykrajujeme pomocou formičky alebo pohára kolieska o kúsok väčšie ako pripravené veterníky.

Tip: S cestom pracujeme rýchlo. Keď sa začne topiť, rozpadá sa.

Kolieska uložíme na odpaľované cesto a pokvapkáme vodou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Tip: Vlhkosť pomôže rovnomernému upečeniu. Rúru počas pečenia neotvárame. Pri odpaľovanom ceste je vlhkosť, ktorá sa z neho odparuje, kľúčová. Správne upečené cesto zhnedne aj v jeho prasklinách. Po dopečení môžeme nechať veterníky dôjsť prvých 5 minút v zatvorenej rúre. Potom ju pootvoríme a necháme úplne vychladnúť.

Krém

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone so smotanou vyšľaháme dopolotuha. Po stenách misky prilejeme roztopenú teplú čokoládu a rýchlo šľaháme dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou.

Poleva

Maliny s cukrom rozmixujeme.

Pomocou zúbkovanej špičky vyrežeme do každého veterníka zhora otvor. Naplníme ho krémom, polevou a malinou. Na vrch nanesieme ozdobne krém, do ktorého pomocou lyžičky namočenej do horúcej vody urobíme jamku. Naplníme ju polevou, dozdobíme malinou a nasekanými pistáciami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať