Grilovaný chlieb s pečeným karfiolom a paprikovou pastou
- 1 pšenično-ražný chlieb
- 2 červené papriky
- 1/2 karfiolu
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 30 g syra grana padano Lovilio
- čerstvá bazalka
- 125 g syra mozzarella Lovilo
- 1 hrsť čerstvej rukoly
Postup
Umyté a osušené papriky poukladáme do zapekacej misy. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 30 minút, kým paprika celá nesčernie, aby sme si uľahčili šúpanie kože. Keď sú papriky upečené, ešte horúce ich vložíme do misy, ktorú prikryjeme potravinovou fóliou a papriky necháme spariť (asi na 5 minút).
Umytý a osušený karfiol nakrájame na plátky široké asi 1 cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olivovým olejom, ochutíme soľou a čiernym korením. Pečieme pri 200 °C približne 25 minút (karfiol musí zmäknúť a trochu zhnednúť).
Ešte teplé sparené papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Rozmixujeme ich spolu s nastrúhaným syrom grana padano, soľou, korením, olivovým olejom a lístkami bazalky dohladka. Pšenično-ražný chlieb nakrájame na tenšie krajce. Každý potrieme paprikovou pastou, na ňu položíme kúsky upečeného karfiolu, plátky mozzarelly a pár lístkov rukoly. Prikryjeme druhým krajcom chleba a grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán dozlatista. Ihneď podávame.
PŠENIČNO-RAŽNÝ CHLIEB
Mäkučká vláčna striedka ukrytá pod tradične chutnou zlatistou chrumkavou kôrkou.