3
19
Pekanové osie hniezdo

Pekanové osie hniezdo

1 h 20 m
6 porcií

Suroviny

Pekanové hniezdo

  • 2 kysnuté cestá Chef Select & You
  • 150 g masla Pilos
  • 150 g trstinového cukru Belbake
  • 3 lyžičky mletej škorice Kania
  • 150 g pekanových orechov Alesto


Poleva

  • 20 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 80 g mascarpone Lovilio
  • 80 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
  • 30 ml citrónovej šťavy


Servírovanie

  • 100 g pekanových orechov Alesto

Potrebujeme

pravítko, sekací mixér, tortovú formu s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm, papier na pečenie, metličku


POSTUP

Pekanové hniezdo

Obidve cestá rozrolujeme a pozdĺžne nakrájame na pásy široké 3 cm. Najprv ich potrieme zmäknutým maslom, potom posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a nakoniec aj najemno namletými orechmi. Pásy cesta postupne rolujeme do tvaru hniezda. Keď je hniezdo dostatočne veľké, preložíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie a zvyšné pásy okolo neho ovinieme. Formu zatvoríme a posypeme zvyšnými orechmi. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ešte 30 minút podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Poleva

Všetky suroviny spolu metličkou vymiešame dohladka. Ešte teplé upečené hniezdo vo forme potrieme polevou a necháme dôkladne vychladnúť.

Servírovanie

Pekanové osie hniezdo servírujeme posypané nahrubo nasekanými orechmi.   

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať