Pekanové osie hniezdo
Suroviny
Pekanové hniezdo
- 2 kysnuté cestá Chef Select & You
- 150 g masla Pilos
- 150 g trstinového cukru Belbake
- 3 lyžičky mletej škorice Kania
- 150 g pekanových orechov Alesto
Poleva
- 20 g zmäknutého masla Pilos
- 100 g práškového cukru Belbake
- 80 g mascarpone Lovilio
- 80 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
- 30 ml citrónovej šťavy
Servírovanie
- 100 g pekanových orechov Alesto
Potrebujeme
pravítko, sekací mixér, tortovú formu s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm, papier na pečenie, metličku
POSTUP
Pekanové hniezdo
Obidve cestá rozrolujeme a pozdĺžne nakrájame na pásy široké 3 cm. Najprv ich potrieme zmäknutým maslom, potom posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a nakoniec aj najemno namletými orechmi. Pásy cesta postupne rolujeme do tvaru hniezda. Keď je hniezdo dostatočne veľké, preložíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie a zvyšné pásy okolo neho ovinieme. Formu zatvoríme a posypeme zvyšnými orechmi. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ešte 30 minút podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Poleva
Všetky suroviny spolu metličkou vymiešame dohladka. Ešte teplé upečené hniezdo vo forme potrieme polevou a necháme dôkladne vychladnúť.
Servírovanie
Pekanové osie hniezdo servírujeme posypané nahrubo nasekanými orechmi.