0
0
Hovädzí burger s tvarôžkovým tatarákom

Hovädzí burger s tvarôžkovým tatarákom

20 min
4 porcie

Suroviny

Tvarôžkový tatarák

  • 100 g mini tvarôžkov Pilos
  • 1 lyžica svetlého piva
  • 1 štipľavá paprička
  • ½ lyžice nasekanej pažítky
  • ½ červenej cibule      
  • ½ lyžičky sladkej mletej papriky Kania
  • štipka celej rasce Kania
  • 35 g čerstvého syra Palouček Pilos
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • ½ lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna


Žemle

  • 17 g droždia
  • 35 g cukru
  • 250 ml mlieka Pilos
  • 250 g hladkej múky Belbake
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 14 g soli
  • 65 g masla Pilos
  • 1 vajce


Ešte budeme potrebovať

  • vajcia na potretie
  • sezam na posypanie


Hovädzí burger

  • 4 hovädzie burgre s korením
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 8 plátkov anglickej slaniny Dulano   
  • 100 g majonézy Kania
  • 50 g ľadového šalátu
  • 130 g paradajok

Potrebujeme

gril, multifunkčný elektrický krájač


POSTUP

Tatarák

Tvarôžky rozsekáme v elektrickom krájači na malé kúsky. Zalejeme trochou piva a ochutíme nasekanou štipľavou papričkou, pažítkou, cibuľou, mletou paprikou, rascou, čerstvým syrom, korením, olivovým olejom a dôkladne premiešame.


Žemle

Droždie zmiešame s trochou cukru a vlažného mlieka a položíme na teplé miesto, aby sme získali kvások. Z múky, soli, zvyšku cukru, masla, 1 vajca, zvyšku mlieka a kvásku vypracujeme, ideálne v kuchynskom robote hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou alebo fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú plochu, ručne spracujeme a rozdelíme na kúsky s váhou 120 g, z ktorých vytvarujeme hladké bochníky. Premiestnime ich na plech  vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme utierkou a opäť necháme kysnúť, kým zdvojnásobia svoj objem. Nakysnuté bochníčky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 190 °C cca 13 minút dozlatista. Po vybratí z rúry ich necháme vychladnúť (približne 15 –20 minút) a až následne rozkrojíme.


Burgre

Hovädzie burgre osolíme, potrieme olejom, zľahka utlačíme a grilujeme z každej strany 3 –

5 minút. Žemle na burgre rozkrojíme a v chladnejšej časti grilu opečieme reznou stranou nadol. Slaninu na grile opečieme do chrumkava a následne položíme na mäso.


Servírovanie

Obe polovičky opečených žemlí potrieme majonézou. Na spodnú časť vrstvíme ľadový šalát, kolieska paradajok, grilované mäso so slaninou a porciu tvarôžkového tataráku. Priklopíme vrchnou polovicou žemle a podávame.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať