Grilovaný syr halloumi s batatmi a figami
- 2 veľké bataty
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 4 figy
- šťava z 1 citróna
- 200 g ríbezlí
- 2 hrste farebného šalátu (Lollo Rosso, Lollo Biondo)
- 4 plátky syra halloumi Eridanous
- čerstvá bazalka
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku na zemiaky
- grilovacie kliešte
- gril
Očistené bataty nakrájame na plátky, ochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Grilujeme na rozpálenom grile z obidvoch strán dozlatista. Medzitým umyté fígy zbavíme stopiek, prekrojíme na polovice a pridáme na gril. Ugrilované bataty preložíme do misky a ochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridáme očistené ríbezle, ugrilované figy a šalát nakrájaný na menšie kúsky. Zľahka premiešame.
Tenké plátky syra halloumi osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Sprudka grilujeme na rozohriatom grile z obidvoch strán.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme šalát s batatmi a figami. Naň položíme plátok syra, ozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.