Pita s trhaným hovädzím mäsom a nakladanou červenou cibuľou
Suroviny
- 1 kg hovädzieho pliecka
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 70 g bravčovej masti Pikok
- 3 červené cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- čerstvý rozmarín
- 4 bobkové listy Kania
- 6 guľôčok nového korenia
- 150 ml červeného suchého vína
- 800 g krájaných paradajok z konzervy Baresa
- kôra z 1 pomaranča
- kôra z 1 citróna
Nakladaná cibuľa
- 1 červená cibuľa
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
- čerstvá bazalka
Ešte budeme potrebovať
- 6 pít
- 1 hrsť rukoly
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
panvicu, plech, alobal
POSTUP
Mäso osolíme, okoreníme a opekáme na masti v panvici dozlatohneda. Prihodíme nadrobno nasekanú červenú cibuľu, cesnak, štipľavú papričku bez semienok a rozmarín. Mäso vyberieme a preložíme na plech. Do základu pridáme 1 lyžicu bravčovej masti, zmes orestujeme, prihodíme bobkové listy, nové korenie, soľ a čierne korenie. Podlejeme vínom, pridáme paradajky z konzervy, prilejeme vodu podľa potreby, pomarančovú a citrónovú kôru. Zmes prelejeme na plech k mäsu. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 ° C približne 120 – 150 minút.
Nakladaná cibuľa
Cibuľu nakrájame na tenké pásiky, osolíme, okoreníme, prilejeme olej, šťavu z citróna, premiešame, a ochutíme nakrájanými lístkami bazalky. Necháme marinovať.
Pitu prekrojíme na polovicu a opečieme na oleji v panvici dozlatohneda.
Rukolu ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením.
Servírovanie
Na opečenú pitu pridáme trhané mäso, nakladanú cibuľu a rukolový šalát.