Pečené zemiaky s plnenými bravčovými rezňami
- 600 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- mletá sladká paprika Mikado
- celá rasca Mikado
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 4 bravčové rezne
- 100 g neúdeného polooštiepka Bluedino
- 1 hrsť mladého špenátu
- 1 štipľavá paprička
- 8 plátkov slaniny Dulano
- 1 lyžica masla Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- plech na pečenie
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- strúhadlo
- špáradlá alebo špajdle
Pečené zemiaky
Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a varíme ich do polomäkka vo vriacej osolenej vode (5 -10 minút). Scedíme, preložíme ich do misy a ochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou, rascou a nadrobno nasekaným cesnakom. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame, aby boli zemiaky rovnomerne ochutené. Preložíme ich na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.
Plnené bravčové rezne
Umyté a osušené bravčové rezne naklepeme natenko pod fóliou. Osolíme a okoreníme. Umytý a osušený špenát nasekáme nahrubo, štipľavú papričku zbavenú semienok nadrobno a zmiešame ich s nahrubo nastrúhaným polooštiepkom.
Na každý plátok mäsa položíme 2 plátky slaniny, zmes syra, špenátu a štipľavej papričky. Preložíme tak, aby vznikli kapsy, ktoré uzatvoríme pomocou špáradiel.
Opekáme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom z každej strany do zlatohneda. Pred dokončením pridáme trochu vody a maslo. Chvíľu povaríme a stiahneme z ohňa. Prikryjeme alobalom a necháme odpočívať. Pred servírovaním odstránime špáradlá.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu pečených zemiakov, na ne bravčovú kapsu, ktorú sme prekrojili na polovicu a prelejeme výpekom. Dozdobíme bylinkami podľa chuti.