8
34
Hroznová torta s tvarohom

Hroznová torta s tvarohom

1 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice kryštálového cukru Castello
  • 4 lyžice rastlinného oleja Promienna
  • 4 lyžice polohrubej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Krém

  • 500 g jemného tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 4 lyžice práškového cukru Castello
  • 6 lyžičiek vanilínového cukru

Ešte budeme potrebovať

  • asi 1 kg bieleho hrozna
  • maslo na vytretie formy
  • polohrubú múku Castello na vysypanie formy
  • čokoládu na varenie Fin Carré (52%)

Potrebujeme

  • elektrický šľahač
  • tortovú formu s priemerom 21 cm
  • papier na pečenie

Postup

Korpus

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Po asi 5 minútach šľahania pridáme olej a ešte chvíľu premiešavame. Potom do zmesi po častiach vmiešavame múku, ktorú sme si predtým zmiešali s práškom do pečiva. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Krém

Pomocou elektrického šľahača poriadne vymiešame tvaroh so smotanou a kryštálovým aj vanilínovým cukrom. Takto pripravený krém dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby poriadne stuhol.

Torta

Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme tenkou vrstvou krému a po jeho obvode poukladáme v dvoch radoch hrozno. Celú tortu následne potrieme krémom tak, aby sme v jej strede zachovali priehlbinu. Potom pritlačíme vrchnú časť korpusu k torte, aby sa v strede dotýkala spodnej časti korpusu a opäť vznikla priehlbina. Vrchný korpus potrieme tenkou vrstvou krému a do vzniknutej priehlbinky poukladáme v dvoch radoch hrozno. Celú tortu, vrch aj boky, na záver ponatierame zvyšným krémom, dôkladne uhladíme a dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Stuhnutú tortu na záver po obvode ozdobíme hoblinkami čokolády a kúskami hrozna.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    04. október 2016, 15:37

    Výborná, rýchla, mňam 😋 aj keď sme nemali čokoládu tak aspoň som ju posypala grankom😉 👍👍👍👍😜

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. október 2014, 11:38

    Veľmi dobrá, zaujímavé navrstvenie :) Na mna tam bolo trochu veľa toho hrozna, nemohla som si tak poriadne vychutnávať to spojenie cesta s plnkou. Nabudúce učite skúsím s banánom, hruškami a iným ovocím.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. október 2014, 21:31

    Táto torta ma veľmi zaujala, určite ju vyskúšam. A musím povedať, že už sa teším na ďalšie a ďalšie Aďkine recepty. Monika

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. október 2014, 12:28

    akurat som ju vcera urobila- chuti vynikajuco, len ze som zvysila davku potravin o polovicu aj na korpus, aj na plnku (tvarohu zo slahackou)...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. október 2014, 10:51

    Torta je vyborna aj krem velmi chutny a suhlasim s nazorom ze cesto je naozaj na tu mensiu tortovu formu, ja mam formu s priemerom 25 cm, pridala som este polovicnu davku cesta ale korpus aj tak nie je vysoky. Neviem co by spravili dva prasky do peciva.. Inak je recept naozaj vyborny

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať