Hroznová torta s tvarohom
Korpus
- 4 vajcia
- 4 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 4 lyžice rastlinného oleja Promienna
- 4 lyžice polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Krém
- 500 g jemného tvarohu Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 4 lyžice práškového cukru Belbake
- 6 lyžičiek vanilínového cukru
Ešte budeme potrebovať
- asi 1 kg bieleho hrozna
- maslo na vytretie formy
- polohrubú múku Belbake na vysypanie formy
- čokoládu na varenie Fin Carré (52%)
Potrebujeme
- elektrický šľahač
- tortovú formu s priemerom 21 cm
- papier na pečenie
Postup
Korpus
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Po asi 5 minútach šľahania pridáme olej a ešte chvíľu premiešavame. Potom do zmesi po častiach vmiešavame múku, ktorú sme si predtým zmiešali s práškom do pečiva. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Krém
Pomocou elektrického šľahača poriadne vymiešame tvaroh so smotanou a kryštálovým aj vanilínovým cukrom. Takto pripravený krém dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby poriadne stuhol.
Torta
Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme tenkou vrstvou krému a po jeho obvode poukladáme v dvoch radoch hrozno. Celú tortu následne potrieme krémom tak, aby sme v jej strede zachovali priehlbinu. Potom pritlačíme vrchnú časť korpusu k torte, aby sa v strede dotýkala spodnej časti korpusu a opäť vznikla priehlbina. Vrchný korpus potrieme tenkou vrstvou krému a do vzniknutej priehlbinky poukladáme v dvoch radoch hrozno. Celú tortu, vrch aj boky, na záver ponatierame zvyšným krémom, dôkladne uhladíme a dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Stuhnutú tortu na záver po obvode ozdobíme hoblinkami čokolády a kúskami hrozna.