3
17
Jablkový makovník

Jablkový makovník

1 h 30 m
10 porcií

Suroviny

Základ

  • 5 jabĺk (cca 600 g)
  • 1 vanilínový cukor Belbake
  • 1 škoricový cukor


Korpus

  • 3 bielky
  • 90 g práškového cukru Belbake
  • 3 žĺtky
  • 70 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 40 g mletého maku Belbake


Krém

  • 300 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
  • 250 g mascarpone Lovilio


Zdobenie

  • 30 g celého maku

Čas chladenia: 3 hodiny

Potrebujeme

škrabku, strúhadlo, papier na pečenie, okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom cca 22 cm, robot s nadstavcom metlička, misku na vodný kúpeľ, naberačku na zmrzlinu


POSTUP

Základ

Ošúpané jablká nastrúhame nahrubo. Primiešame ostatné suroviny. Základ navrstvíme na dno papierom vystlanej formy a povrch uhladíme.

Korpus

Bielky šľaháme na najvyššej rýchlosti a po lyžiciach pridávame cukor. Do hustej svetlej peny opatrne, už len ručne, vmiešame žĺtky a ostatné suché suroviny. Cesto úhľadne nanesieme na vrstvu jabĺk a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 – 30 minút. Upečený koláč necháme vo forme najprv pri izbovej teplote vychladnúť a potom stuhnúť v chladničke.

Krém

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone dotuha. Prilejeme roztopenú čokoládu a rýchlo zašľaháme.

Stuhnutý koláč vyrežeme z formy a preklopíme na servírovací tanier. Krém navrstvíme pomocou naberačky namočenej do horúcej vody. Na záver posypeme makom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať