Kakaová roláda s tvarohom a banánom
Suroviny
Korpus
- 4 vajcia
- 75 g kryštálového cukru Belbake
- 40 g hladkej múky Belbake
- 25 g kakaa Belbake
- 25 g masla Pilos
- 20 ml mlieka Pilos
Krém
- 100 g masla Pilos
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 4 lyžice práškového cukru Belbake
- 250 g jemného plnotučného tvarohu Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 2 banány
Servírovanie
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
ručný šľahač, potravinársku fóliu, plech na pečenie s rozmermi 37 x 24 cm, papier na pečenie
POSTUP
Korpus
Vajcia s cukrom vyšľaháme v mise nad parou. Šľaháme približne 10 minút. Prisypeme preosiatu múku a kakao. Pridáme roztopené maslo a mlieko. Cesto prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Upečený korpus prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Krém
V mise zmiešame zmäknuté maslo, vanilínový aj práškový cukor. Do vyšľahaného masla s cukrom postupne pridávame tvaroh.
Roláda
Na korpus nanesieme krém. Dôkladne rozotrieme až ku okrajom, opäť prikryjeme fóliou a necháme odležať v chladničke približne 1 – 2 hodiny. Na odležaný krém uložíme do stredu 2 banány.
Servírovanie
Roládu zrolujeme, necháme opäť stuhnúť v chladničke a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.