Jablková ruža
- 1 krehké cesto Belbake
 - 250 g tučného tvarohu Pilos
 - 1 celé vajíčko
 - 2 žĺtky
 - 2 lyžice hladkej múky
 - 3 lyžice práškového cukru Belbake
 - 1 jablko
 - 100 g masla Pilos
 - 3 lyžice trstinového cukru Belbake
 
Postup
Potrebujeme
- okrúhlu formu na pečenie s vlnitým okrajom (priemer 26 cm)
 - šľahací mixér
 - pierko na potieranie
 
Plnka
Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach zmiešame tvaroh s vajíčkami a žĺtkami. Pridáme aj múku a práškový cukor a vymiešame hladký krém.
Jablková ruža
Dno aj boky formy vystelieme cestom, prečnievajúce okraje odrežeme. Pripravenú plnku nalejeme na cesto a dáme zapiecť na 5 - 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Medzitým prerežeme jablko na polovice a nakrájame ho na tenké plátky. Keď už je koláč zvrchu zapečený, vyberieme ho a na plnku uložíme plátky jablka. Začneme ukladať od vonkajšieho okraja dookola smerom do stredu, vytvoríme tak tvar rozkvitnutej ruže. Jablká potrieme rozpusteným maslom a posypeme trstinovým cukrom. Koláč dopekáme ešte približne 20 minút. Pred podávaním ho necháme dôkladne vychladnúť.
TIP: Aby jablká nezhnedli a zároveň trochu zmäkli, môžeme ich namočiť do misky s vodou a citrónovou šťavou.
                





 Adriana Poláková