
Pistáciové tiramisu
Suroviny
Krém
- 2 žĺtky
- 1 vajce
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 50 ml vody
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 500 g mascarpone Milbona
- 380 g pistáciového krému
Zmes na namáčanie
- 20 g rozpustnej kávy Bellarom
- 300 ml vody
- 60 ml tuzemáku
Ešte budeme potrebovať
- 300 g dlhých cukrárskych piškót Sondey
- 100 g pistácií Alesto
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrársky teplomer, hrniec, cukrárske vrecko bez špičky
Postup
V robote s nadstavcom metlička vymiešame žĺtky a vajce. V menšom hrnci zohrievame cukor s vodou. Cukrový sirup by mal mať 112 °C. Postupne po stene misky ho prilievame k šľahajúcim sa vajciam. Šľaháme do vychladnutia. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone dopolotuha. Pridáme pistáciový krém a došľaháme. Krém ešte ručne premiešame a vaječno-cukrovú zmes prelejeme k pistáciovému krému. Zmes preložíme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Rozpustnú kávu zmiešame s horúcou vodou. Prilejeme tuzemák a premiešame. Keď kávová zmes vychladne, namáčame do nej piškóty a ukladáme ich na dno formy. Na piškóty uložíme krém, pokračujeme vrstvou piškót namočených v káve a následne opäť vrstvou krému. Tiramisu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa. Pred podávaním ho posypeme nasekanými pistáciami.