1
6
Pistáciové tiramisu

Pistáciové tiramisu

30 min
12 porcií

Suroviny

Krém

  • 2 žĺtky
  • 1 vajce
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 ml vody
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • 500 g mascarpone Milbona
  • 380 g pistáciového krému


Zmes na namáčanie

  • 20 g rozpustnej kávy Bellarom
  • 300 ml vody
  • 60 ml tuzemáku


Ešte budeme potrebovať

  • 300 g dlhých cukrárskych piškót Sondey
  • 100 g pistácií Alesto

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrársky teplomer, hrniec, cukrárske vrecko bez špičky


Postup

V robote s nadstavcom metlička vymiešame žĺtky a vajce. V menšom hrnci zohrievame cukor s vodou. Cukrový sirup by mal mať 112 °C. Postupne po stene misky ho prilievame k šľahajúcim sa vajciam. Šľaháme do vychladnutia. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone dopolotuha. Pridáme pistáciový krém a došľaháme. Krém ešte ručne premiešame a vaječno-cukrovú zmes prelejeme k pistáciovému krému. Zmes preložíme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Rozpustnú kávu zmiešame s horúcou vodou. Prilejeme tuzemák a premiešame. Keď kávová zmes vychladne, namáčame do nej piškóty a ukladáme ich na dno formy. Na piškóty uložíme krém, pokračujeme vrstvou piškót namočených v káve a následne opäť vrstvou krému. Tiramisu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa. Pred podávaním ho posypeme nasekanými pistáciami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať