1
11
Jablkové lievance so slaným karamelom

Jablkové lievance so slaným karamelom

20 min
10 porcií

Karamelová poleva

  • 2 jablká
  • šťava z ½ citróna
  • 150 g kryštálové cukru Castello
  • 20 ml vody
  • 30 g masla Pilos
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžička soli Castello
  • 2 jablká

 

Lievance

  • 2 vajcia
  • 60 g trstinového cukru Belbake
  • 170 g polohrubej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 2 jablká
  • šťava a kôra z citróna
  • rastlinný olej Vita D´or na vysmážanie

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku
  • strúhadlo
  • panvicu na palacinky

 

Karamelová poleva

Jablká nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. V kastróle necháme skaramelizovať cukor s vodou. Potom postupne primiešavame zmäknuté maslo a teplú smotanu. Dávame pozor, zmes napení. Prevaríme a po chvíli prisypeme soľ. Nakoniec pridáme jablká a dusíme, kým zmäknú.

 

Lievance

V miske ručne vyšľaháme vajíčka s cukrom. Primiešame múku, prášok do pečiva, škoricu a mlieko. Na záver pridáme nastrúhané jablká s citrónovou šťavou a kôrou. Lievance opekáme na rozohriatej panvici s olejom z obidvoch strán do zlatista.

 

Servírovanie

Lievance podávame preliate slaným jablkovým karamelom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať