Jogurtové lievance s grilovanými hruškami
Dnešný hosť, Pavol Plevčík, vám ukáže, že variť a piecť môže naozaj každý. Ďalšie z chutných sladkých potešení na grile od našej Veroniky. Tentoraz nám ukáže, ako si ugrilovať hrušky ako prílohu k chutným jogurtovým lievancom.
Suroviny
Lievance
- 160 g hladkej múky Belbake
- 30 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 260 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos (10 %)
- 30 g roztopeného masla Pilos
- 1 vajce
- 50 ml slnečnicového oleja Vita D'or na opekanie
Servírovanie
- 4 hrušky
- 200 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos (10 %)
- 50 g pekanových orechov Alesto
- 100 ml javorového sirupu Maribel
Potrebujeme
- gril alebo grilovaciu panvicu, panvicu na lievance
POSTUP
Sypké prísady v miske zmiešame a nakypríme metličkou.
Zľahka vmiešame tekuté prísady okrem oleja, ale nepremiesime, tak aby v ceste ostali hrudky. Necháme odstáť 5 minút.
Hrušky prerežeme na polovicu, vyberieme jadrovník a najprv reznou stranou nadol grilujeme na otvorenom rozpálenom grile. Potom ich otočíme. Časť ugrilovaných hrušiek nakrájame na kocky, časť na štvrtiny.
Na panvici opečieme lievance z oboch strán.
Servírovanie
Do stredu taniera uložíme lievance, prelejeme jogurtom, posypeme kockami hrušiek, rozdrvenými orechmi a dochutíme javorovým sirupom. Dozdobíme štvrtinami hrušiek.