0
2
Jogurtové lievance s grilovanými hruškami

Jogurtové lievance s grilovanými hruškami

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

Lievance

  • 160 g hladkej múky Belbake
  • 30 g trstinového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 260 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos (10 %)
  • 30 g roztopeného masla Pilos
  • 1 vajce
  • 50 ml slnečnicového oleja Vita D'or na opekanie


Servírovanie

  • 4 hrušky
  • 200 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos (10 %)
  • 50 g pekanových orechov Alesto
  • 100 ml javorového sirupu Maribel

Potrebujeme

  • gril alebo grilovaciu panvicu, panvicu na lievance

POSTUP

Sypké prísady v miske zmiešame a nakypríme metličkou.

Zľahka vmiešame tekuté prísady okrem oleja, ale nepremiesime, tak aby v ceste ostali hrudky. Necháme odstáť 5 minút.

Hrušky prerežeme na polovicu, vyberieme jadrovník a najprv reznou stranou nadol grilujeme na otvorenom rozpálenom grile. Potom ich otočíme. Časť ugrilovaných hrušiek nakrájame na kocky, časť na štvrtiny.

Na panvici opečieme lievance z oboch strán.

Servírovanie

Do stredu taniera uložíme lievance, prelejeme jogurtom, posypeme kockami hrušiek, rozdrvenými orechmi a dochutíme javorovým sirupom. Dozdobíme štvrtinami hrušiek.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať