1
2
Kokosový mousse s marakujou a citrónom

Kokosový mousse s marakujou a citrónom

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 75 g kukuričných lupienkov Crownfi eld
  • 60 g strúhaného kokosu Belbake
  • 105 g bielej čokolády Fin Carré

Citrónový krém s marakujou

  • 80 g masla Pilos
  • 2 vajíčka
  • 2 žĺtky
  • 80 g kryštálového cukru Castello
  • 40 ml citrónovej šťavy
  • 40 g dužiny z marakuje
  • kôra zo 4 limetiek
  • 2 plátky želatíny

Mousse

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake

Zrkadlová poleva

  • 14 g plátkovej želatíny
  • 150 g medu
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • 100 g vody
  • 110 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 180 g bielej čokolády Fin Carré

Na ozdobenie

  • 1 hrsť kukuričných lupienkov Crownfi eld
  • 3 marakuje
  • 1 kokosový orech

POSTUP

POTREBUJEME

  • ohňovzdornú misku
  • papier na pečenie
  • metličku na šľahanie
  • strúhadlo
  • šľahací mixér
  • formu na chlebík alebo podobnú silikónovú formu
  • ponorný mixér
  • plech na pečenie
  • mriežku

Čas mrazenia: 12 hodín

Korpus

Kukuričné lupienky nahrubo nadrvíme. Premiešame ich s kokosom a prilejeme rozpustenú bielu čokoládu. Dôkladne premiešame a natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do mrazničky.

Krém

Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka s cukrom ručne vyšľaháme a pridáme k maslu. Prilejeme citrónovú šťavu, dužinu z marakuje a prisypeme limetkovú kôru. Za občasného miešania pozvoľna varíme nad parou približne 5 – 8 minút, kým zmes mierne zhustne. Do vlažného krému primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Krém nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme zamraziť.

Mousse

Čokoládu rozpustíme nad parou. Smotanu vyšľaháme spolu s tvarohom do polotuha. Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Na záver primiešame kokos. Časť krému rovnomerne nanesieme do formy. Zo zmrznutého citrónového krému vyrežeme taký obdĺžnik, ktorý sa nebude dotýkať bokov formy. Položíme ho na krém. Zakryjeme ďalším krémom a rovnaký obdĺžnik vyrežeme aj z korpusu. Uložíme ho navrch a okraje ešte utesníme krémom. Dáme zamraziť do druhého dňa.

Poleva

Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do kastróla dáme rozpustiť med a cukor vo vode. Keď zmes zovrie, stiahneme ju z ohňa a prilejeme kondenzované mlieko. K teplej, nie však horúcej zmesi pridáme aj napučanú a vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa rozpustí. Potom zmes nalejeme na nasekanú čokoládu, necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú polevu. Zmrznutý mousse uvoľníme z formy a nalejeme naň polevu. Necháme mierne stuhnúť a dozdobíme.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info