Kokosový mousse s marakujou a citrónom
Korpus
- 75 g kukuričných lupienkov Crownfi eld
- 60 g strúhaného kokosu Belbake
- 105 g bielej čokolády Fin Carré
Citrónový krém s marakujou
- 80 g masla Pilos
- 2 vajíčka
- 2 žĺtky
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 40 ml citrónovej šťavy
- 40 g dužiny z marakuje
- kôra zo 4 limetiek
- 2 plátky želatíny
Mousse
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
Zrkadlová poleva
- 14 g plátkovej želatíny
- 150 g medu
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g vody
- 110 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 180 g bielej čokolády Fin Carré
Na ozdobenie
- 1 hrsť kukuričných lupienkov Crownfi eld
- 3 marakuje
- 1 kokosový orech
POSTUP
POTREBUJEME
- ohňovzdornú misku
- papier na pečenie
- metličku na šľahanie
- strúhadlo
- šľahací mixér
- formu na chlebík alebo podobnú silikónovú formu
- ponorný mixér
- plech na pečenie
- mriežku
Čas mrazenia: 12 hodín
Korpus
Kukuričné lupienky nahrubo nadrvíme. Premiešame ich s kokosom a prilejeme rozpustenú bielu čokoládu. Dôkladne premiešame a natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do mrazničky.
Krém
Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka s cukrom ručne vyšľaháme a pridáme k maslu. Prilejeme citrónovú šťavu, dužinu z marakuje a prisypeme limetkovú kôru. Za občasného miešania pozvoľna varíme nad parou približne 5 – 8 minút, kým zmes mierne zhustne. Do vlažného krému primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Krém nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme zamraziť.
Mousse
Čokoládu rozpustíme nad parou. Smotanu vyšľaháme spolu s tvarohom do polotuha. Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Na záver primiešame kokos. Časť krému rovnomerne nanesieme do formy. Zo zmrznutého citrónového krému vyrežeme taký obdĺžnik, ktorý sa nebude dotýkať bokov formy. Položíme ho na krém. Zakryjeme ďalším krémom a rovnaký obdĺžnik vyrežeme aj z korpusu. Uložíme ho navrch a okraje ešte utesníme krémom. Dáme zamraziť do druhého dňa.
Poleva
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do kastróla dáme rozpustiť med a cukor vo vode. Keď zmes zovrie, stiahneme ju z ohňa a prilejeme kondenzované mlieko. K teplej, nie však horúcej zmesi pridáme aj napučanú a vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa rozpustí. Potom zmes nalejeme na nasekanú čokoládu, necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú polevu. Zmrznutý mousse uvoľníme z formy a nalejeme naň polevu. Necháme mierne stuhnúť a dozdobíme.