0
13
Jablkový šalát s pražmou

Jablkový šalát s pražmou

30 min
2 porcie

Suroviny

  • 1 pražma zlatá
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 plátok masla Pilos
  • 1 citrón
  • 1 zelené jablko
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
  • 1 hrsť poľného šalátu
  • čerstvá bazalka
  • 100 g bieleho jogurtu Pilos

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

Z pražmy pripravíme filety. Stranu s kožou dôkladne osolíme a okoreníme. Filety sprudka opekáme na rozpálenej panvici s trochou oleja najskôr na strane s kožou. Môžeme ich pritlačiť obracačkou alebo lyžicou, aby sa rovnomerne opiekli. Keď sú z jednej strany zlatohnedé, otočíme ich, na panvicu pridáme plátok masla a necháme roztopiť. Odstavíme a filety pokvapkáme šťavou z polovice citróna.   

Tip: Z odrezkov môžeme uvariť rybací vývar.

Šalát

Vo väčšej mise zmiešame jablko nakrájané na tenké rezance, šťavu z polovice citróna, reďkovky nasekané na pásiky, natrhané olivy, soľ, korenie, poľný šalát a olej. Dochutíme nasekanou bazalkou.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme jablkový šalát s pražmou, ktorú prelejeme výpekom. Podávame s jogurtom dozdobeným lístkami bazalky.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať