Jablkový šalát s pražmou
Suroviny
- 1 pražma zlatá
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 plátok masla Pilos
- 1 citrón
- 1 zelené jablko
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť poľného šalátu
- čerstvá bazalka
- 100 g bieleho jogurtu Pilos
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Z pražmy pripravíme filety. Stranu s kožou dôkladne osolíme a okoreníme. Filety sprudka opekáme na rozpálenej panvici s trochou oleja najskôr na strane s kožou. Môžeme ich pritlačiť obracačkou alebo lyžicou, aby sa rovnomerne opiekli. Keď sú z jednej strany zlatohnedé, otočíme ich, na panvicu pridáme plátok masla a necháme roztopiť. Odstavíme a filety pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
Tip: Z odrezkov môžeme uvariť rybací vývar.
Šalát
Vo väčšej mise zmiešame jablko nakrájané na tenké rezance, šťavu z polovice citróna, reďkovky nasekané na pásiky, natrhané olivy, soľ, korenie, poľný šalát a olej. Dochutíme nasekanou bazalkou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme jablkový šalát s pražmou, ktorú prelejeme výpekom. Podávame s jogurtom dozdobeným lístkami bazalky.