Špagety s krevetami, feniklom a čili papričkami
Suroviny
- 2 lahôdkové cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili alebo štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 1 fenikel
- 120 g špagiet Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 200 g bielych lúpaných kreviet
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 50 ml bieleho suchého vína
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- čerstvá petržlenová vňať
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- panvicu
POSTUP
Vo veľkom kastróle necháme zovrieť vodu na špagety.
Lahôdkové cibuľky, cesnak a papričku zbavenú jadierok nasekáme nadrobno. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom.
Z fenikla odrežeme vňať (odložíme si ju na neskôr) a odstránime vonkajšie listy. Nakrájame ho na tenké rezance a pridáme na panvicu.
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
K zmesi pridáme osušené krevety, osolíme, okoreníme a podľa potreby pokvapkáme olejom. Premiešame a restujeme. Keď sú už opečené, podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Zalejeme smotanou a zmiernime oheň. Po chvíli stiahneme z ohňa, pridáme precedené špagety a nasekanú feniklovú a petržlenovú vňať. Dochutíme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Špagety s krevetami servírujeme v hlbokom tanieri dozdobené petržlenovou vňaťou.