3
8
Cícerový šalát s konfitovaným králikom

Cícerový šalát s konfitovaným králikom

2 h 0 m
4 porcie
  • 4 králičie stehná
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 citrón
  • čerstvý rozmarín
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 250 g bravčovej masti Pikok
  • 300 g cíceru (namočeného cez noc)
  • 2 – 3 bobkové listy Mikado
  • 2 mrkvy
  • 3 stopky stopkového zeleru
  • olivový olej Primadonna
  • 125 g hnedých šampiňónov
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • olivový olej Primadonna

Postup

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • sitko
  • škrabku na zemiaky

Konfitované králičie stehná

Umyté a osušené králičie stehná preložíme do zapekacej misy, ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme kôru z 1 citróna, čerstvý rozmarín a 3 rozpučené strúčiky cesnaku. Zalejeme do 2/3 rozpustenou bravčovou masťou a konfitujeme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 1,5 hodiny dozlatohneda.

Cícerový šalát

Cícer preberieme, prepláchneme a necháme namočený cez noc vo vode. Na druhý deň ho varíme spolu s bobkovými listami približne 40 – 60 minút domäkka. Soľ pridáme v polovici varenia. Uvarený cícer scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu a stopkový zeler nasekáme nadrobno a restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny a 3 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Keď je zelenina aj šampiňóny orestované dozlatista a mäkké, pridáme odkvapkaný cícer a premiešame. Na záver pridáme lístky špenátu a stiahneme z ohňa.

Petržlenová salsa

Petržlenovú vňať a bazalkové lístky nasekáme najemno a preložíme do misky. Pridáme väčšie množstvo olivového oleja, trochu najemno nastrúhanej citrónovej kôry, citrónovú šťavu podľa chuti, 1 nastrúhaný strúčik cesnaku, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.

TIP: Takto pripravenú salsu môžeme skladovať v chladničke v uzatvárateľnom pohári približne 1 týždeň.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu cícerového šalátu, naň konfi tované králičie stehno a jedlo prelejeme petržlenovou salsou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. máj 2022, 15:00

    To video nehra ani na jednom recepte, co som doteraz pozeral... :o/

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. apríl 2017, 12:57

    Super recept, dakujem. Super video, perfetne spracovane. Marcel, super kuchar.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. marec 2017, 21:54

    Dobry den, Vyborny recept, dakujem

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať