Cícerový šalát s konfitovaným králikom
- 4 králičie stehná
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 citrón
- čerstvý rozmarín
- 7 strúčikov cesnaku
- 250 g bravčovej masti Pikok
- 300 g cíceru (namočeného cez noc)
- 2 – 3 bobkové listy Mikado
- 2 mrkvy
- 3 stopky stopkového zeleru
- olivový olej Primadonna
- 125 g hnedých šampiňónov
- 1 hrsť mladého špenátu
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- olivový olej Primadonna
Postup
POTREBUJEME
- strúhadlo
- sitko
- škrabku na zemiaky
Konfitované králičie stehná
Umyté a osušené králičie stehná preložíme do zapekacej misy, ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme kôru z 1 citróna, čerstvý rozmarín a 3 rozpučené strúčiky cesnaku. Zalejeme do 2/3 rozpustenou bravčovou masťou a konfitujeme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 1,5 hodiny dozlatohneda.
Cícerový šalát
Cícer preberieme, prepláchneme a necháme namočený cez noc vo vode. Na druhý deň ho varíme spolu s bobkovými listami približne 40 – 60 minút domäkka. Soľ pridáme v polovici varenia. Uvarený cícer scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu a stopkový zeler nasekáme nadrobno a restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny a 3 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Keď je zelenina aj šampiňóny orestované dozlatista a mäkké, pridáme odkvapkaný cícer a premiešame. Na záver pridáme lístky špenátu a stiahneme z ohňa.
Petržlenová salsa
Petržlenovú vňať a bazalkové lístky nasekáme najemno a preložíme do misky. Pridáme väčšie množstvo olivového oleja, trochu najemno nastrúhanej citrónovej kôry, citrónovú šťavu podľa chuti, 1 nastrúhaný strúčik cesnaku, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.
TIP: Takto pripravenú salsu môžeme skladovať v chladničke v uzatvárateľnom pohári približne 1 týždeň.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu cícerového šalátu, naň konfi tované králičie stehno a jedlo prelejeme petržlenovou salsou.