Jarné závitky s kačacím mäsom
Pečená kačica
- 1 kačica
- 1 jablko
- 1 cibuľa
- soľ Belbake
Závitky
- sezamový olej Vitasia
- 4 strúčiky cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrnček nastrúhanej mrkvy
- 1,5 hrnčeka bielej kapusty nakrájanej na pásiky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 2 – 3 hlivy
- 40 g sklenených rezancov Vitasia
- 250 g pečeného kačacieho mäsa
- 2 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- 2 lyžice wok omáčky Indonesia Vitasia
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- 1 lyžica vody
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu s pokrievkou
- wok
- strúhadlo
Pečená kačica
Kačicu naplníme cibuľou a jablkom nakrájanými na mesiačiky. Vložíme do zapekacej misy, dôkladne osolíme zo všetkých strán a podlejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a dopekáme približne 1 hodinu. Kačicu počas celej doby pečenia polievame výpekom a ak sa žiada aj vodou, aby bola šťavnatá. Po upečení necháme kačicu vychladnúť a mäso oberieme.
Závitky
V rozohriatom woku so sezamovým olejem orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, okoreníme, pridáme nastrúhané mrkvy, na pásiky nakrájanú kapustu, osolíme, pridáme trochu cukru a natrhanú hlivu. Podlejeme trochou vody, pridáme namočené rezance, kúsky pečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť aj konfitovanú kačicu), ochutíme sójovou a wok omáčkou. Zahustíme 1 lyžičkou zemiakového škrobu, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody. Dochutíme a necháme trochu vychladnúť.
Plátky ryžového cesta namočíme do vody, do stredu dáme 1 hrnček pripravenej zmesi a pevne zabalíme do tvaru valčeka.
Do woku nalejeme dostatočne veľa oleja (môžeme smažiť aj vo fritovacom hrnci) a necháme rozohriať. Rolky vkladáme postupne jednu po druhej a smažíme 3-4 minúty dozlatista. Položíme na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk.
Tip: Závitky môžeme pripraviť vopred, zamraziť a nabudúce už len usmažiť
Servírovanie
K jarným závitkom sa hodí sladko-kyslá chilli omáčka.