Šalát z chápadiel peruánskych kalmárov
Suroviny
- 400 g chápadiel kalmára peruánskeho
- 2 l vody
- 1 žltá cibuľa
- 1 stonka stonkového zeleru
- 3 bobkové listy Kania
- 3 guľôčky čierneho korenia Kania
- 3 guľôčky nového korenia Kania
- 5 stoniek petržlenovej vňate
- 100 g varených zemiakov
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 červená cibuľa
- 200 g červených fazúľ Freshona
- 100 g žltej papriky
- 100 g červenej papriky
- 1 štipľavá paprička
- 10 cherry paradajok
- ½ hrste čerstvého koriandra
- ½ hrste petržlenovej vňate
- šťava z 2 citrónov
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 vanička čerstvej rukoly
- pečivo
POSTUP
Chápadlá varíme asi 75 minút vo vode so žltou paprikou, stonkou zeleru, bobkovými listami, guľôčkami čierneho a nového korenia a stonkami petržlenovej vňate. Mäso necháme mierne vychladnúť a ešte teplé ho nakrájame na kúsky.
Ošúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. V panvici s trochou oleja opečieme uvarené zemiaky dozlatista.
V mise zmiešame kúsky chápadiel, rezance červenej cibule, precedené a prepláchnuté fazule, na kocky nakrájané papriky, mesiačiky paradajok a nahrubo nasekané bylinky. Dochutíme olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Nakoniec, tesne pred servírovaním, pridáme i teplé opečené zemiaky.
Servírovanie
Servírujeme s čerstvou rukolou, pokvapkané olejom a s na oleji opečenými krajcami obľúbeného pečiva.