0
0
Jelenie stehno na víne s lekvárom a zemiakovými šiškami

Jelenie stehno na víne s lekvárom a zemiakovými šiškami

2 h 30 m
4 porcie

Jelenie stehno na víne

  • 170 g mrkvy
  • 170 g zeleru
  • 160 g petržlenu
  • 8 plátkov jelenieho stehna
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • rastlinný olej Vita D'or
  • 1 stonka stonkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Freshona
  • 1 lyžica slivkového lekváru Sympathica
  • 300 ml červeného suchého vína
  • 1 lyžica sušeného rozmarínu
  • 5 bobkových listov Kania
  • 8 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 4 guľôčky nového korenia Kania
  • 1 lyžica rasce Kania
  • 300 ml silného hovädzieho vývaru

 

Príloha

  • 300 g varených zemiakov
  • 1 vajíčko
  • 100 g hrubej múky Castello
  • 400 g varenej brokolice
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 50 g slaniny na plátky Dulano
  • 50 g sušených sliviek Alesto

POSTUP

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • kuchynský špagát
  • plátno
  • kovové sitko
  • mixér
  • strúhadlo či lis na zemiaky

 

240 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen) nakrájame na rezance a 260 g nakrájame na kocky. Mäso naklepeme na tenko pod fóliou, osolíme a okoreníme. Do každého plátku zabalíme na rezance nakrájanú zeleninu (mrkva, zeler, petržlen)  a zviažeme špagátom.

Pripravené rolády opečieme na rozpálenej panvici s olejom zo všetkých strán. Potom ich preložíme na tanier a na výpeku orestujeme zeleninu nakrájanú na kocky (mrkva, zeler, petržlen). Po chvíli pridáme nakrájaný stonkový zeler a cibuľu nasekanú nadrobno. Zeleninu restujeme do tmava, ale dáme pozor, aby sa nespálila. Pridáme paradajkový pretlak a lekvár, zarestujeme a podlejeme vínom. Pridáme rozmarín a divoké korenie (bobkové listy, celé čierne korenie, nové korenie a rascu) zviazané do uzlíka z plátna. Mäso vložíme naspäť do panvice. Podlejeme vývarom tak, aby mäso bolo zaliate do 2/3 a pod pokrievkou dusíme do mäkka asi 1 hodinu.   Mäso a uzlík s korením vyberieme, omáčku prepasírujeme a varíme do potrebnej hustoty. Nakoniec zjemníme ručným mixérom. Rolády pred podávaním zbavíme špagátu.

 

Príloha

Omyté a ošúpané zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka, precedíme a prepasírujeme do misky. Pridáme vajíčko a soľ a premiešame. Prisypeme hrubú múku a vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vytvarujeme valec. Z cesta odkrajujeme malé kúsky, z ktorých vytvoríme šišky a varíme vo vriacej osolenej vode 2 - 3 minúty.

Brokolicu uvaríme v osolenej vode. V panvici roztopíme maslo, pridáme scedené šišky, uvarenú brokolicu, osolíme a orestujeme. Na rozpálenej panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky do chrumkava a prisypeme na kocky nakrájané sušené slivky.

 

Servírovanie

Na tanier naservírujeme orestované zemiakové šišky s brokolicou. Pridáme mäsové rolky, ktoré môžeme rozkrojiť, a prelejeme omáčkou. Nakoniec posypeme do chrumkava opečenou slaninou so slivkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info