Jednoduché zapečené cestoviny s lososom
Suroviny
- 200 g cestovín penne Combino
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 250 g paradajok
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 100 ml bieleho suchého vína
- 250 g krájaných lúpaných paradajok Baresa
- 100 g čiernych olív Baresa
- 1 lyžička čerstvého tymianu
- 200 g smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g filety z lososa bez kože
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 10 g čerstvej petržlenovej vňate
- 25 g strúhanky Belbake
- 100 g strúhanej mozzarelly Lovilio
Potrebujeme
sitko, zapekaciu misu
POSTUP
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
V rozpálenom hrnci s olejom orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, nadrobno nasekanú štipľavú papričku a paradajky. Osolíme, okoreníme, krátko orestujeme, podlejeme bielym vínom a varíme približne 5 minút.
Pridáme paradajky z konzervy, polky olív bez kôstok, nasekaný tymian, zjemníme smotanou a do základu vložíme kúsky nakrájaného surového lososa, uvarené cestoviny, nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame a preložíme do zapekacej misy.
Posypeme strúhankou a nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút dochrumkava.