0
2
Jednoduché zapečené cestoviny s lososom

Jednoduché zapečené cestoviny s lososom

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 200 g cestovín penne Combino
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 250 g paradajok
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 250 g krájaných lúpaných paradajok Baresa
  • 100 g čiernych olív Baresa
  • 1 lyžička čerstvého tymianu
  • 200 g smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 g filety z lososa bez kože
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 10 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 25 g strúhanky Belbake
  • 100 g strúhanej mozzarelly Lovilio

Potrebujeme

sitko, zapekaciu misu


POSTUP

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.

V rozpálenom hrnci s olejom orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, nadrobno nasekanú štipľavú papričku a paradajky. Osolíme, okoreníme, krátko orestujeme, podlejeme bielym vínom a varíme približne 5 minút.

Pridáme paradajky z konzervy, polky olív bez kôstok, nasekaný tymian, zjemníme smotanou a do základu vložíme kúsky nakrájaného surového lososa, uvarené cestoviny, nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame a preložíme do zapekacej misy.

Posypeme strúhankou a nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 25 minút dochrumkava.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať