Bataty s rump steakom a bylinkovou omáčkou
Bataty s rump steakom
- 2 bataty (sladké zemiaky)
- 1 cuketa
- 1 vetvička paradajok
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 4 írske rump steaky Inisvale
- 1 lyžice masla Pilos
Bylinková omáčka
- 1 hrsť sekaných čerstvých byliniek (bazalka, mäta, petržlenová vňať)
- 1 kyslá uhorka Freshona
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 50 ml olivového oleja Primadonna
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
- alobal
- mixér
Bataty s rump steakom
Sladké zemiaky a cuketu v šupke nakrájame na 1 cm široké plátky, ktoré ugrilujeme nasucho v grilovacej panvici spolu s paradajkami. Po ugrilovaní z obidvoch strán a zmäknutí zemiakov zeleninu preložíme na tanier. Ochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Rump steaky osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme 2 - 3 minúty z každej strany na rozpálenej grilovacej panvici. Ugrilované ich preložíme na tanier, na vrch položíme kúsok masla a necháme pod alobalom odpočinúť asi 5 minút.
Bylinková omáčka
Nasekané bylinky, kyslú uhorku a olúpané strúčiky cesnaku nakrájané na menšie kúsky rozmixujeme spolu so soľou, čiernym korením a olivovým olejom na jemnú pastu podobnú pestu.
Servírovanie
Steak servírujeme s porciou ugrilovanej zeleniny ozdobené lístkami bazalky. Bylinkovú omáčku podávame s samostatnej miske.