2
17
Jelenie stehno so zemiakovými plackami a omáčkou z portského vína

Jelenie stehno so zemiakovými plackami a omáčkou z portského vína

1 h 0 m
4 porcie
  • 8 plátkov z jelenieho stehna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • repkový olej Vita D'or
  • čerstvý rozmarín
  • 3 lyžice masla Pilos
  • 2 šalotky
  • 200 ml červeného portského vína Tawny Port Armilar
  • 300 g varených zemiakov
  • 1 vajce
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 90 g hrubej múky Belbake
  • 400 g čerstvých hub mix (hliva + šampiňóny)

Potrebujeme

strúhadlo/lis na zemiaky


POSTUP

Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici s rozohriatym olejom z obidvoch strán s vetvičkou rozmarínu. Opečené ho preložíme na tanier a necháme odpočinúť.

Do výpeku v panvici pridáme lyžicu masla, nadrobno nakrájané šalotky a speníme. Potom zalejeme vínom a zredukujeme.

Očistené zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme, prepasírujeme alebo nastrúhame do misky. Pridáme vajce, soľ, jednu lyžičku nasekanej petržlenovej vňate, premiešame, prisypeme hrubú muku a vypracujeme vláčne cesto. Z cesta pripravíme asi 1 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolieska. Placky opekáme na rozohriatej panvici s olejom a lyžicou masla.

V panvici, v ktorej sme pripravovali zemiakové placky, dôkladne orestujeme na kúsky nakrájané huby s trochou rozmarínu. Osolíme a okoreníme.

Tesne pred servírovaním k zredukovanej vínnej omáčke pridáme lyžicu masla, vložíme mäsové plátky a prehrejeme.


Servírovanie

Na tanier naservírujeme zemiakové placky, pridáme restované huby a dva plátky z jelenieho stehna, ktoré prelejeme portskou omáčkou. Na záver posypeme čerstvo namletým korením a dozdobíme lístkami petržlenu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať