Pečený pstruh dúhový s baklažánom, paradajkami a olivami
Suroviny
- 2 baklažány
- soľ Kania
- 2 pstruhy dúhové
- čerstvý rozmarín
- 1 citrón
- olivový olej Primadonna
- čierne mleté korenie Kania
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 g cherry paradajok (mix farieb)
- čerstvý tymian
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 400 g krájaných lúpaných paradajok v konzerve Baresa
- Servírovanie:
- čerstvá bazalka
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 citrón
Potrebujeme
plech, papier na pečenie
Postup
Baklažán nakrájame na kúsky, preložíme na papier na pečenie, osolíme a necháme vypotiť približne 5 minút. Následne opláchneme a osušíme. Ryby preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do vnútra vložíme rozmarín a mesiačiky citróna. Po povrchu polejeme olejom, osolíme a okoreníme z oboch strán. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút. Cibule nasekáme na menšie kúsky. Cesnak nadrobno. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. V panvici na oleji orestujeme baklažán, ochutíme korením a opekáme dozlatista. Prihodíme nakrájanú cibuľu a cesnak, nasekaný tymian a cherry paradajky. Po chvíli pridáme nalámané olivy, prisypeme cukor a podlejeme paradajkami z konzervy. Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou alebo korením.
Servírovanie
Pečeného pstruha dúhového podávame s opečeným baklažánom, paradajkami a olivami. Po povrchu posypeme zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a pridáme mesiačik citróna.