3
7
Kakaovo-batatová torta

Kakaovo-batatová torta

1 h 15 m
16 porcií
  • 6 vajíčok
  • 160 g trstinového cukru Belbake
  • 260 g slnečnicového oleja Vita D´or
  • 320 g bezgluténovej zmesi na pečenie Belbake
  • 40 g kakaa Castello
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička soli Castello
  • 100 g najemno nasekaných vlašských orechov Alesto
  • 400 g nastrúhaných batát bez šupky

Krém

  • 300 g mascarpone Lovilio
  • 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu Milbona
  • 30 g medu
  • kôra z 2 pomarančov

Čokoládové konáriky

  • 100 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
  • 30 g mletej škorice Mikado

POSTUP

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • silikónovú stierku
  • strúhadlo
  • tortovú formu s priemerom 26 cm
  • hlbší plech
  • drvený ľad
  • cukrárske vrecko

Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do hustej a svetlej peny. Za stáleho miešania pomaly prilejeme olej. Suché ingrediencie zmiešame a potom ich ručne primiešame. Na záver pridáme nastrúhané bataty. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 30-45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.

Krém

Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme dotuha a odložíme do chladničky.

Čokoládové konáriky

Do plechu nasypeme drvený ľad a nalejeme studenú vodu. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky a rozpustíme na miernom ohni nad parou len do polovice (neprehriať nad 32 °C). Misku zložíme z pary a zvyšnú nerozpustenú čokoládu ručne vymiešame dohladka (čokoládu temperujeme, aby bola pevná a lesklá). Prelejeme ju do cukrárskeho vrecka, na ktorom odstrihneme tenkú špičku a nanesieme na pripravený ľad v tvare konárikov. Stuhnuté konáriky vyberieme z vody, rozložíme ich na papier na pečenie a necháme uschnúť. Potom ich obalíme v škorici.

Torta

Krém natrieme na vychladnutý korpus a dozdobíme čokoládovými konárikmi a zvyšnou škoricou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. január 2019, 21:55

    Milá Veronika, manželka dnes sledovala prípravu batatovej torty a ja som v kuchyni chystal pre nás zajtrajšie raňajky. Počúvajúc (a nevidiac) Vás som nevychádzal z údivu, ako ste temer bezchybne artikulovali "r". Určite to nebolo ľahké, ale už dávno ma nič tak nepotešilo. Mám 60 a prešlo už veľa rokov, keď som so synom a neskôr aj s dcérou po večeroch na postieľke trénoval "brat býva v Trnave, Trabant, traktor, dromedár ...". Veronika, som na Vás hrdý! Prajem Vám v tomto roku len to dobré a samé chutné Recepty! Fero z Prešova

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. január 2019, 06:50

    Recepty na jednu kopu, co by sme robili keby nie su bataty, a opat len mascarpone....nase mamy nie su zvuknute na tieto moderne vytrtusy a pecu najlepsie klasicke kolace na svete....

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. január 2019, 13:41

    Super nápad s dekoráciou! prosím viac takýchto kreatívnych ozdôb, ste úžasná !

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. január 2019, 09:54

      Aj mne sa pacia recepty a dekoracie od Veroniky.Velmi sikovna,prijemna a kreativna.Ziadne naslahane maslove plnky,co niektore "nase mamy"pecu donnes,odmietaju teraz kracat s dobou a skusat aj nove veci,nove chuti.Veronike zelam aj nadalej kopec elanu a dobrych receptov,na ktore sa uz tesim:)

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať