0
14
Veľkonočné cheesecake vajíčka s karamelom, ovocím a čokoládou

Veľkonočné cheesecake vajíčka s karamelom, ovocím a čokoládou

1 h 0 m
10 porcií

Suroviny

Vajíčka

  • 200 g horkej/mliečnej čokolády alebo hotové čokoládové vajíčka


Mrvenička

  • 50 g polohrubej múky Belbake
  • 50 g trstinového cukru Belbake
  • 50 g pekanových orechov
  • 60 g masla Pilos
  • štipka soli Kania
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 10 g kakaa


Slaný karamel

  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 5 g soli Kania
  • 30 g masla Pilos


Krém

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 250 g mascarpone Lovilio/Italiamo
  • 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic Milbona


Ganache

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Zdobenie

  • 200 g malín
  • Amidala pralinky s orieškom J. D. Gross
  • mini pralinky J. D. Gross
  • karamelové sušienky Sondey
  • vajíčka z mliečnej čokolády Mister Choc
  • kúsky čokolády Belbake

Potrebujeme

  • plech, papier na pečenie, silikónovú formu alebo hotové čokoládové vajíčka, cukrárske vrecko

POSTUP

Vajíčka

Čokoládu roztopíme do polovice, potom stiahneme z pary a zvyšnú čokoládu roztopíme silným miešaním.

Tip: Môžeme ochutiť 40 g nasekaných lieskových orechov. 

Pomocou štetca natrieme silikónové formy na vajíčka v 2 vrstvách. Každú vrstvu necháme stuhnúť.

Tip: Dávame pozor, aby všetky nástroje pri práci s čokoládou boli suché, aj kvapka vody by zapríčinila, že sa čokoláda zrazí.

Mrvenička

Všetky suroviny zmiešame a rozmrvíme na plech vystlaný papierom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10 – 15 minút.

Necháme vychladnúť a rozmrvíme.

Slaný karamel

Cukor roztopíme v panvici. Za stáleho miešania opatrne prilievame horúcu smotanu.

Tip: Dávame pozor, zmes napení.

Prisypeme soľ a necháme mierne vychladnúť. Následne vmiešame maslo.

Krém

Čokoládu roztopíme. Smotanu, mascarpone a nátierku vyšľaháme. Prilejeme teplú čokoládu a prešľaháme. Zmesou naplníme cukrárske vrecko bez špičky.

Ganache

V horúcej, nie však vriacej smotane roztopíme čokoládu.

Zdobenie

Polovicu malín popučíme vidličkou.

Na dno čokoládového vajíčka nasypeme mrveničku. Pridáme slaný karamel alebo pre ovocnú verziu pučené maliny. Naplníme krémom a dozdobíme karamelom, celými malinami, pralinkami, sušienkami, vajíčkami či kúskami čokolády podľa vlastnej predstavy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať