Veľkonočné cheesecake vajíčka s karamelom, ovocím a čokoládou
Suroviny
Vajíčka
- 200 g horkej/mliečnej čokolády alebo hotové čokoládové vajíčka
Mrvenička
- 50 g polohrubej múky Belbake
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 50 g pekanových orechov
- 60 g masla Pilos
- štipka soli Kania
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 10 g kakaa
Slaný karamel
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 5 g soli Kania
- 30 g masla Pilos
Krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250 g mascarpone Lovilio/Italiamo
- 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic Milbona
Ganache
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
- 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Zdobenie
- 200 g malín
- Amidala pralinky s orieškom J. D. Gross
- mini pralinky J. D. Gross
- karamelové sušienky Sondey
- vajíčka z mliečnej čokolády Mister Choc
- kúsky čokolády Belbake
Potrebujeme
- plech, papier na pečenie, silikónovú formu alebo hotové čokoládové vajíčka, cukrárske vrecko
POSTUP
Vajíčka
Čokoládu roztopíme do polovice, potom stiahneme z pary a zvyšnú čokoládu roztopíme silným miešaním.
Tip: Môžeme ochutiť 40 g nasekaných lieskových orechov.
Pomocou štetca natrieme silikónové formy na vajíčka v 2 vrstvách. Každú vrstvu necháme stuhnúť.
Tip: Dávame pozor, aby všetky nástroje pri práci s čokoládou boli suché, aj kvapka vody by zapríčinila, že sa čokoláda zrazí.
Mrvenička
Všetky suroviny zmiešame a rozmrvíme na plech vystlaný papierom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10 – 15 minút.
Necháme vychladnúť a rozmrvíme.
Slaný karamel
Cukor roztopíme v panvici. Za stáleho miešania opatrne prilievame horúcu smotanu.
Tip: Dávame pozor, zmes napení.
Prisypeme soľ a necháme mierne vychladnúť. Následne vmiešame maslo.
Krém
Čokoládu roztopíme. Smotanu, mascarpone a nátierku vyšľaháme. Prilejeme teplú čokoládu a prešľaháme. Zmesou naplníme cukrárske vrecko bez špičky.
Ganache
V horúcej, nie však vriacej smotane roztopíme čokoládu.
Zdobenie
Polovicu malín popučíme vidličkou.
Na dno čokoládového vajíčka nasypeme mrveničku. Pridáme slaný karamel alebo pre ovocnú verziu pučené maliny. Naplníme krémom a dozdobíme karamelom, celými malinami, pralinkami, sušienkami, vajíčkami či kúskami čokolády podľa vlastnej predstavy.