2
47
Karfiol v panvici

Karfiol v panvici

25 min
3 porcie

Suroviny

  • 1 menší karfiol (do 500 g)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • 1 lyžička celého čierneho korenia Kania
  • 1 lyžička kurkumy Kania
  • 1 lyžička mletej papriky Kania
  • 40 g masla Pilos
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z ½ citróna
  • 60 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • 3 lyžice strúhanky Belbake
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olivový olej Primadonna


Príloha

  • zemiakové pyré

Potrebujeme

veľký kastról, kamenný mažiar, strúhadlo


POSTUP

Karfiol zbavíme vonkajších hrubších listov. Tie menšie a jemnejšie spolu s hrubšími stredovými časťami karfiolu pokrájame na menšie kúsky. Zvyšok karfiolu ručne rozoberieme na menšie ružičky. Dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou. V hrnci privedieme do varu vodu s lyžicou soli a octu. Najskôr do vriacej vody vložíme pokrájané hrubšie časti a listy. Varíme 4 minúty. Potom pridáme aj menšie ružičky karfiolu a všetko spolu varíme ďalšie 3 minúty. Precedíme.

V malej panvici nasucho 3 - 4 minúty opečieme rascu a čierne korenie. Koreniny presypeme do kamenného mažiara a rozdrvíme na prášok. Pridáme soľ, kurkumu, mletú papriku a premiešame.

V hlbokej panvici roztopíme maslo a 3 minúty na ňom opekáme na plátky nakrájané cibuľky a nasekaný cesnak. Poprášime pripravenou zmesou korenín, krátko opečieme a ihneď pridáme precedený karfiol aj s listami. Priebežne miešame a opekáme 7 – 8 minút.

Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme dvoma lyžicami najemno nastrúhaného parmezánu a strúhankou. Dôkladne premiešame, aby vsiakla všetka tekutina a primiešame nakrájanú petržlenovú vňať.


Servírovanie

Karfiol z panvice servírujeme so zemiakovým pyré, pokvapkaný olejom a posypaný zvyšným strúhaným parmezánom.

Tip: Doplniť ho môžeme aj lyžicou jogurtu, čerstvými bylinkami či fermentovanou zeleninou, alebo kyslými uhorkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. november 2021, 20:11

    Toto jedlo je vynikajuce. Recept je velmi dobre opisany. Vyborne!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. máj 2021, 14:07

    Páči sa mi to, určite to vyskúam😃Magdalena

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      28. máj 2021, 09:35

      Dobrý deň Magdaléna, to nás veľmi teší, určite nám dajte vedieť, ako vám chutilo! :-) Prajeme pekný deň.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať