Tortilla s vegánskym mletým, špenátom a syrom na grile
Suroviny
Tortilla s vegánskym mletým
- 200 g mrazených špenátových listov Freshona
- olivový olej Primadonna
- 3 červené cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ Kania
- štipka drvenej rímskej rasce Kania
- 600 g vegánskeho mletého
- 1 konzerva (430 g) kukurice s fazuľami v paradajkovej omáčke
- 8 tortilla placiek Snack Day
- 200 g strúhaného ementálu Milbona
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 200 g syra balkánskeho typu Pilos
Zelenina s bylinkovým jogurtom
- 1 biely jogurt Pilos
- 1 lyžica čerstvej bazalky
- mleté čierne korenie Kania
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 uhorka
- 4 stonky stonkového zeleru
Potrebujeme
- panvicu vhodnú na gril, gril, strúhadlo
POSTUP
Tortilla s vegánskym mletým
Rozmrazený špenát varíme minútu vo vriacej vode. Následne ho scedíme a vyžmýkame. Necháme vychladnúť.
Tip: Môžeme použiť čerstvý alebo mrazený špenát.
V panvici na grile s olejom restujeme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ochutíme soľou a rascou a ešte chvíľu opekáme. Pridáme vegánske mleté a konzervu fazule s kukuricou. Premiešame a necháme krátko prevrieť.
Tortilly naplníme vegánskou zmesou, strúhaným syrom, plátkami zvyšnej cibule, špenátom, lístkami bazalky, syrom balkánskeho typu a pevne zrolujeme. Závitky grilujeme najskôr spojom dole a potom aj z opačnej strany.
Zelenina s bylinkovým jogurtom
Jogurt zmiešame s nasekanou bazalkou, soľou a korením. Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Servírovanie
Na porciu servírujeme dve tortilly spolu s nakrájanou zeleninou a bylinkovým jogurtom.