14
26
Kávové rezy so šľahačkou

Kávové rezy so šľahačkou

4 h 0 m
24 porcií

Cesto

  • 6 vajíčok
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 3 lyžice rastlinného oleja Promienna
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa Belbake
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g nasekaných vlašských orechov Alesto Fine
  • maslo na vymastenie plechu
  • polohrubá múka na vysypanie plechu

Krém

  • 4 vajíčka
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 50 ml silnej kávy Bellarom (aj so zrniečkami)
  • 1 lyžica kakaa Belbake
  • 250 g zmäknutého masla
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • 50 g čokolády na varenie Fin Caré (52 % kakaa)

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • plech s rozmermi cca 35 x 40 cm
  • škrabku alebo strúhadlo

Postup

Cesto

Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Potom k nim za stáleho šľahania po lyžiciach zašľaháme olej. V druhej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Sypkú zmes po častiach metličkou zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Na záver vmiešame do cesta aj nasekané orechy. Cesto vylejeme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Niekoľkokrát ním silno buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme približne 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Krém

V miske zmiešame vajíčka, trstinový cukor, vychladnutú kávu aj so zrniečkami a kakao. Misku preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahania pri nízkych otáčkach uvaríme hustý krém. Keď krém vychladne, po častiach doňho zašľaháme zmäknuté maslo. Krém necháme v chladničke aspoň 1 hodinu stuhnúť. Medzitým vyšľaháme smotanu na pevnú šľahačku.

Kávové rezy so šľahačkou

Na vychladnuté cesto rovnomerne natrieme krém. Na vrstvu krému natrieme šľahačku. Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinkami alebo nastrúhanou čokoládou. Pred podávaním necháme koláč dôkladne stuhnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. november 2023, 19:50

    Robila som krém dva krát, stále sa mi zrazil a to som si nechala poradiť aj s komentármi tu na stránke. Nakoniec som spravila obyčajný krém s mascarpone a šľahačky. Korpus som poliala kávou.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. júl 2018, 02:35

    jednoznačne nie. robila som, krém chutil ako maslo. Ani trochu sladké, škoda ingrediencií.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. júl 2016, 20:39

    ...krém aj na druhý pokus zgrcnutý a robila som ho presne podľa inštrukcií, viac sa už nebudem pokúšať, škoda vajíčok..:-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. november 2015, 00:28

    Ja robievam tieto vajíčkové krémy dosť často, máme ich radi. Prvýkrát som ho miešala v menšej miske, robila som ho skoro 30 min. a hustli mi len tie kraje a zospodu, v strede bol stále riedky. Keď sa to mieša dlho, už sa tie vajíčka vyzrážajú a je to celé také zgrcnuté. Ďalšíkrát som to skúsila vo veľkej mise nad veľkým hrncom, v ktorej krém tak akurát pokryl dno a tam mi pekne zhustol celý a aj dosť rýchlo, tak cca za 5 min. Ale treba dávať veľký pozor, začalo to hustnúť zrazu veľmi rýchlo, tak som to musela dať hneď preč, aby sa to nezrazilo.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. október 2015, 17:38

    tiež sa mi krem nad paru zrazil:(

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať