3
47
Cheesecake mix na paličke s rôznymi polevami

Cheesecake mix na paličke s rôznymi polevami

3 h 30 m
12 porcií

Suroviny

Cheesecake

  • 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
  • 300 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
  • 250 g kyslej smotany Pilos
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 30 g Zlatého klasu
  • 3 vajcia
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré


Tmavá poleva

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 %)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 30 g masla Pilos


Malinová poleva

  • 300 g malinového pyré z mrazených malín
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 20 g Zlatého klasu
  • 30 g práškového cukru Belbake
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré


Biela poleva

  • 300 g bielej čokolády Fin Carré
  • 30 g masla Pilos
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Zdobenie

  • mini pralinky J. D. Gross
  • karamelové sušienky Sondey
  • karamelové bonbóny Toffee&Nuts Mister Choc
  • neo sušienky Sondey
  • strúhaný kokos Belbake
  • pekanové orechy Alesto
  • sušené čučoriedky Alesto
  • čerstvé maliny
  • čerstvé jahody

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom lopatka, misku na vodný kúpeľ, tortovú formu s priemerom 24 cm, papier na pečenie, 12 nanukových paličiek, 3 cukrárske vrecká bez špičky, 3 poháre s objemom 0,5 l a priemerom 9 cm

POSTUP

Cheesecake

V robotovi na nízkych otáčkach zmiešame nátierku, tvaroh, smotanu, cukor a Zlatý klas. Za stáleho miešania zapracujeme po jednom vajcia a roztopenú vlažnú čokoládu. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút.

Upečený cheesecake necháme vo forme vychladnúť a potom tuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín.

Stuhnutý ho vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a nakrájame nožom namočeným do horúcej vody na 12 rezov. Do každého rezu zapichneme paličku alebo lyžicu a takto pripravené rezy vložíme do mrazničky, kým pripravíme polevy.

Malinová poleva

Asi 2/3 pyré necháme variť. Zvyšné pyré rozmiešame s citrónovou šťavou a Zlatým klasom. Do horúceho pyré vmiešame cukor, rozmiešaný Zlatý klas a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a vmiešame nasekanú čokoládu. Asi ¼ polevy naplníme cukrárske vrecko. Zvyšnú polevu nalejeme do vysokého pohára, do ktorého budeme neskôr rezy namáčať.

Biela poleva

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s maslom a smotanou. Rozmiešame dohladka. Opäť ¼ polevy naplníme cukrárske vrecko a zvyšnú polevu nalejeme do pohára.

Tmavá poleva

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu, pridáme maslo a rozmiešame dohladka. Aj tentokrát ¼ polevy naplníme cukrárske vrecko a zvyšnú polevu nalejeme do pohára.

Tip: Množstvo surovín na polevy slúži na namáčanie celých rezov. Ak ich chceme len poliať, postačí 1/3 množstva surovín.

Zdobenie

Stuhnutý rez cheecesaku najprv namočíme do polevy, potom pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme druhou polevou a podľa vlastného vkusu dozdobíme pralinkami, keksíkmi, orechmi, kokosom či ovocím. Uložíme na servírovací podnos a necháme stuhnúť v chladničke.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať