Cheesecake mix na paličke s rôznymi polevami
Suroviny
Cheesecake
- 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
- 300 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 50 g práškového cukru Belbake
- 30 g Zlatého klasu
- 3 vajcia
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Tmavá poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 %)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 30 g masla Pilos
Malinová poleva
- 300 g malinového pyré z mrazených malín
- 10 ml citrónovej šťavy
- 20 g Zlatého klasu
- 30 g práškového cukru Belbake
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Biela poleva
- 300 g bielej čokolády Fin Carré
- 30 g masla Pilos
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Zdobenie
- mini pralinky J. D. Gross
- karamelové sušienky Sondey
- karamelové bonbóny Toffee&Nuts Mister Choc
- neo sušienky Sondey
- strúhaný kokos Belbake
- pekanové orechy Alesto
- sušené čučoriedky Alesto
- čerstvé maliny
- čerstvé jahody
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka, misku na vodný kúpeľ, tortovú formu s priemerom 24 cm, papier na pečenie, 12 nanukových paličiek, 3 cukrárske vrecká bez špičky, 3 poháre s objemom 0,5 l a priemerom 9 cm
POSTUP
Cheesecake
V robotovi na nízkych otáčkach zmiešame nátierku, tvaroh, smotanu, cukor a Zlatý klas. Za stáleho miešania zapracujeme po jednom vajcia a roztopenú vlažnú čokoládu. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút.
Upečený cheesecake necháme vo forme vychladnúť a potom tuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín.
Stuhnutý ho vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a nakrájame nožom namočeným do horúcej vody na 12 rezov. Do každého rezu zapichneme paličku alebo lyžicu a takto pripravené rezy vložíme do mrazničky, kým pripravíme polevy.
Malinová poleva
Asi 2/3 pyré necháme variť. Zvyšné pyré rozmiešame s citrónovou šťavou a Zlatým klasom. Do horúceho pyré vmiešame cukor, rozmiešaný Zlatý klas a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a vmiešame nasekanú čokoládu. Asi ¼ polevy naplníme cukrárske vrecko. Zvyšnú polevu nalejeme do vysokého pohára, do ktorého budeme neskôr rezy namáčať.
Biela poleva
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu s maslom a smotanou. Rozmiešame dohladka. Opäť ¼ polevy naplníme cukrárske vrecko a zvyšnú polevu nalejeme do pohára.
Tmavá poleva
Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu, pridáme maslo a rozmiešame dohladka. Aj tentokrát ¼ polevy naplníme cukrárske vrecko a zvyšnú polevu nalejeme do pohára.
Tip: Množstvo surovín na polevy slúži na namáčanie celých rezov. Ak ich chceme len poliať, postačí 1/3 množstva surovín.
Zdobenie
Stuhnutý rez cheecesaku najprv namočíme do polevy, potom pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme druhou polevou a podľa vlastného vkusu dozdobíme pralinkami, keksíkmi, orechmi, kokosom či ovocím. Uložíme na servírovací podnos a necháme stuhnúť v chladničke.