Kardinál rezy s malinami
Suroviny
Piškótové cesto
- 5 žĺtkov
- 2 vajcia
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g polohrubej múky Belbake
Snehové cesto
- 5 bielkov
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- 10 g Zlatého klasu
Malinová náplň
- 200 g malín
- 40 g práškového cukru Belbake
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 500 g mascarpone Lovilio
- 50 g práškového cukru Belbake
Ešte potrebujeme
- 200 g čerstvých malín
- 50 g práškového cukru Belbake
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, 3 cukrárske vrecká, hladkú veľkú špičku, veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Piškótové cesto
Žĺtky spolu s vajcami a cukrom šľaháme do hustej svetlej peny. Prisypeme múku a krátko zašľaháme. Cestom naplníme vrecko bez špičky.
Snehové cesto
Bielky šľaháme a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor. Do pevného snehu pridáme Zlatý klas a krátko zašľaháme. Cestom naplníme vrecko bez špičky.
Plech vystelieme papierom, ktorý zvrchu ešte potrieme maslom a vysypeme múkou. Striedavo naň nanášame pásy snehového a piškótového cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť na plechu.
Malinová náplň
Maliny zasypeme cukrom a rozpučíme vidličkou.
Krém
Smotanu spolu s mascarpone a cukrom vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme vrecko s hladkou špičkou.
Vychladnutý korpus uvoľníme, preklopíme a stiahneme papier. Prerežeme ho na tri rovnaké pásy.
Tip: Aby boli pásy rovnaké, uložíme ich na seba a okraje zrežeme.
Na spodný plát cesta nanesieme polovicu krému a malinovej náplne. Povtláčame maliny a prikryjeme druhým plátom. Postup zopakujeme. Nakoniec prikryjeme posledným plátom, posypeme cukrom a dozdobíme malinami a lístkami mäty.