3
23
Kardinál rezy s malinami

Kardinál rezy s malinami

2 h 20 m
12 porcií

Suroviny

Piškótové cesto

  • 5 žĺtkov
  • 2 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 g polohrubej múky Belbake


Snehové cesto

  • 5 bielkov
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 10 g Zlatého klasu


Malinová náplň

  • 200 g malín
  • 40 g práškového cukru Belbake


Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 50 g práškového cukru Belbake


Ešte potrebujeme

  • 200 g čerstvých malín
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • čerstvá mäta

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, 3 cukrárske vrecká, hladkú veľkú špičku, veľký plech, papier na pečenie

POSTUP

Piškótové cesto

Žĺtky spolu s vajcami a cukrom šľaháme do hustej svetlej peny. Prisypeme múku a krátko zašľaháme. Cestom naplníme vrecko bez špičky.

Snehové cesto

Bielky šľaháme a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor. Do pevného snehu pridáme Zlatý klas a krátko zašľaháme. Cestom naplníme vrecko bez špičky.

Plech vystelieme papierom, ktorý zvrchu ešte potrieme maslom a vysypeme múkou. Striedavo naň nanášame pásy snehového a piškótového cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť na plechu.

Malinová náplň

Maliny zasypeme cukrom a rozpučíme vidličkou.

Krém

Smotanu spolu s mascarpone a cukrom vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme vrecko s hladkou špičkou.

Vychladnutý korpus uvoľníme, preklopíme a stiahneme papier. Prerežeme ho na tri rovnaké pásy.

Tip: Aby boli pásy rovnaké, uložíme ich na seba a okraje zrežeme. 

Na spodný plát cesta nanesieme polovicu krému a malinovej náplne. Povtláčame maliny a prikryjeme druhým plátom. Postup zopakujeme. Nakoniec prikryjeme posledným plátom, posypeme cukrom a dozdobíme malinami a lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • K
    Katarína Korytárová
    16. február 2024, 07:53

    Aký veľký plech potrebujeme?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. február 2024, 14:45

      Veľký plech

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. február 2024, 13:00

    Vyborny receptik, cesto vyslo skvele, dobre sa s ním pracovalo. Hoci vyzerá komplikovane, v praxi to tak nie je. Ja som ho robila 1x a nenarazila som na jediný problém. Snad len ten, ze sa okamzite zjedol a na druhý deň som robila dalsi 😄. Tam som už pridala aj rozvar z miesaneho ovocia a okrem neho nakombinovala cerstve maliny, jahody a cucoriedky. Každopádne ho treba robit vecer pred plánovanou konzumaciou, aby cesto trosku zvlhlo a zvlacnelo. Vďaka za skutočne paradny receptik.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. február 2024, 21:21

      Dobrý deň, ďakujeme za veľmi chutné tipy! 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. apríl 2023, 19:21

    Uzasne chutny recept... odporucam 👍👌

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      23. apríl 2023, 21:10

      Dobrý deň, ďakujeme za milý komentár a tešíme sa, že sa Vám recept páči. 😊 Ktorý recept z Kuchyne Lidla je Váš obľúbený?

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať