Harlekýn torta
Suroviny
Korpus
- 6 žĺtkov
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 50 ml vody
- 240 g polohrubej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 6 bielkov
- štipka soli Kania
Sirup
- 100 ml vody
- 100 g kryštálového cukru Belbake
Čokoládový krém
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
- 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g mascarpone Milbona
Šľahačkový krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 320 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 60 g práškového cukru Belbake
Ozdoba
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 21 cm, papier na pečenie, 2 cukrárske vrecká s ozdobnou špičkou
POSTUP
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny.
Vodu s cukrom uvaríme na sirup.
Do žĺtkovej peny prilejeme olej a vodu. Po chvíli prisypeme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Obe hmoty spojíme, prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a povrch uhladíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút.
Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.
Čokoládový krém
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Smotanu na šľahanie s mascarpone vyšľaháme dopolotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a zašľaháme. Preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme odležať v chladničke.
Šľahačkový krém
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom dotuha.
Krémom naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.
Vychladnutý korpus vyberieme z formy, pretočíme, stiahneme papier na pečenie, zvrchu zarovnáme a pozdĺžne prerežeme na polovice.
Oba korpusy potrieme cukrovým sirupom. Na jeden z nich striedavo nanášame oba stuhnuté krémy, následne prikryjeme druhým korpusom a opäť nanesieme krém.
Tortu necháme stuhnúť v chladničke a na záver ozdobíme hoblinami čokolády.