3
20
Harlekýn torta

Harlekýn torta

1 h 30 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 6 žĺtkov
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 50 ml vody
  • 240 g polohrubej múky Belbake
  • 30 g kakaa Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 6 bielkov
  • štipka soli Kania


Sirup

  • 100 ml vody
  • 100 g kryštálového cukru Belbake


Čokoládový krém

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
  • 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g mascarpone Milbona


Šľahačkový krém

  • 250 g mascarpone Milbona
  • 320 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 60 g práškového cukru Belbake


Ozdoba

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 21 cm, papier na pečenie, 2 cukrárske vrecká s ozdobnou špičkou

POSTUP

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny.
Vodu s cukrom uvaríme na sirup.
Do žĺtkovej peny prilejeme olej a vodu. Po chvíli prisypeme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Obe hmoty spojíme, prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a povrch uhladíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút.
Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.

Čokoládový krém

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Smotanu na šľahanie s mascarpone vyšľaháme dopolotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a zašľaháme. Preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme odležať v chladničke.

Šľahačkový krém

Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom dotuha.
Krémom naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.
Vychladnutý korpus vyberieme z formy, pretočíme, stiahneme papier na pečenie, zvrchu zarovnáme a pozdĺžne prerežeme na polovice.
Oba korpusy potrieme cukrovým sirupom. Na jeden z nich striedavo nanášame oba stuhnuté krémy, následne prikryjeme druhým korpusom a opäť nanesieme krém.
Tortu necháme stuhnúť v chladničke a na záver ozdobíme hoblinami čokolády.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    06. máj 2023, 00:55

    Ani mne nejde,a to dlhodobo na iPhone. Chodím na youtube. Chyba bude zrejme na vašej strane 🙂

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      06. máj 2023, 21:05

      Dobrý deň. Ďakujeme za upozornenie, určite situáciu v najbližšej dobe preveríme, aby všetko opäť správne fungovalo. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. máj 2023, 22:18

    Mne tiez nejde prehravanie videi. Mam tablet Galaxy Samsung. Takze asi to nebude koser...

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      06. máj 2023, 21:05

      Dobrý deň. Ďakujeme za informáciu, situáciu budeme hneď riešiť, aby ste si mohli opäť pozrieť naše najnovšie recepty. 😊

      Odpovedať
  • Soňa
    26. apríl 2023, 19:42

    Dobrý den, prosím Vás, nevím v čem je problém, ale v poslední době si nemůžu přehrát videa u receptů - vždy se mi objeví pouze bílá plocha - takže když chci vidět Veroniku v akci, musím si pustit You tube. Dá se s tím něco udělat, nebo je to v mém počítači? Předem děkuji. Soňa.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. apríl 2023, 10:17

      Dobrý deň, skúšali sme púšťať videa z rôznych počítačov aj prehliadačov, ale zatiaľ nám všade fungovali. Vyskúšajte skontrolovať, či na Vašom počítači alebo mobile všetko správne funguje. Videá by sa mali dať prehrať. 😊

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať