Čerešňový koláčik
MRVENIČKA
- 100 g masla Pilos
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 150 g trstinového cukru Belbake
CESTO
- 5 vajíčok
- štipka soli Belbake
- 250 g kryštálového cukru Belbake
- 120 ml vody
- 200 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 320 g polohrubej múky Belbake
- 12 g prášku do pečiva
- 500 g čerešní
EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ
- 80 g práškového cukru Belbake na posypanie
Postup
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- veľký plech
MRVENIČKA
Maslo, múku a trstinový cukor ručne vymiešame na mrveničku a odložíme do chladničky.
CESTO
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej zmesi prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Na záver jemne vmiešame sneh. Cesto najeme do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, posypeme odkôstkovanými čerešňami a pripravenou mrveničkou. Pečieme 15 – 20 minút dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.