Nepečená čokoládová krupicová torta
Suroviny
- 1 l mlieka Pilos (3,5 %)
- 2 vanilínové cukry Belbake
- štipka soli Kania
- 300 g krupice
- 150 g masla Pilos
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 100 g mliečnej čokolády Fin Carré
- 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
Zdobenie
- 2 vajíčka z mliečnej čokolády Mister Choc
- mini čokoládové vajíčka Mister Choc
- čokoládové tyčinky Mister Choc
- Bellona oblátky s náplňou
- čokoládové tyčinky s náplňou Mister Choc
- trubičky s čokoládovým krémom Tastino
- 250 g čerstvých jahôd
Potrebujeme
- metličku, tortovú formu s vyberateľným dnom a priemerom cca 20 cm
POSTUP
V kastróle necháme zovrieť mlieko s vanilínovým cukrom a so štipkou soli. Prisypeme krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Stiahneme z ohňa, pridáme maslo a rozmiešame dohladka.
Do jednej misky nalámeme bielu čokoládu a zalejeme polovicou kaše. Do druhej misky nalámeme mliečnu čokoládu a zalejeme zvyšnou polovicou kaše. Obidve príchute rozmiešame dohladka.
Na dno tortovej formy nanesieme bielu vrstvu a povrch uhladíme. Pridáme mliečnu vrstvu a opäť zarovnáme. Tortu necháme vychladnúť.
Horúcou, nie však vriacou, smotanou zalejeme nalámanú horkú čokoládu, necháme minútu postáť a rozmiešame dohladka. Polevu nalejeme na tortu a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín.
Tip: Tortou môžeme pár krát buchnúť po pracovnej doske, aby sme sa zbavili bubliniek vzduchu v poleve.
Servírovanie
Stuhnutú tortu pomocou tepla vyberieme z formy a ozdobíme podľa vlastného vkusu.
Tip: Aby nám ozdoby lepšie držali, môžeme povrch torty zľahka zohriať, napríklad pomocou flambovacej pištole.