Koláč tres leches
Cesto
- 200 g zmäknutého masla Pilos
- 200 g práškového cukru Belbake
- 5 vajíčok
- 300 g hladkej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
- štipka soli Belbake
Poleva
- 200 ml mlieka Pilos
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Na ozdobenie
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- mletá škorica Mikado
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- plech na pečenie s rozmermi 38 x 28 cm
Postup
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi pri nižších otáčkach po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a škoricu. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený korpus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť.
Medzitým zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko.
Mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť, kým sa dôkladne vstrebe (najlepšie cez noc). Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme škoricou.