3
7
Koláč tres leches

Koláč tres leches

1 h 0 m
24 porcií

Cesto

  • 200 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g práškového cukru Castello
  • 5 vajíčok
  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • štipka soli Castello

Poleva

  • 200 ml mlieka Pilos
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos

Na ozdobenie

  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • mletá škorica Mikado

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • plech na pečenie s rozmermi 38 x 28 cm

Postup

Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi pri nižších otáčkach po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a škoricu. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený korpus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť.

Medzitým zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko.

Mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť, kým sa dôkladne vstrebe (najlepšie cez noc). Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme škoricou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info