Košíčky plnené karamelizovanou cibuľou a modrým syrom
- 4 menšie červené cibule
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- čerstvý tymian
- 100 ml balsamica Acentino
- 1 chladené lístkové cesto Chef Selelect
- maslo Pilos na vymazanie formy
- 150 g prosciutto cotto Dulano Selection
- 150 g syra Rival
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- petržlenová vňať na ozdobenie
POSTUP
POTREBUJEME
- panvicu
- formu na muffiny
Cibuľová marmeláda
Očistenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky, osolíme, okoreníme a na rozohriatom olivovom oleji orestujeme dozlatista. Pridáme trstinový cukor a necháme skaramelizovať. Ochutíme tymianom, podlejeme balsamicom a na miernom ohni varíme, kým sa odparí tekutina.
Košíčky
Cesto rozrežeme na 12 rovnakých štvorcov. Uložíme ich do maslom vymastenej formy na muffiny. Jemne pritlačíme k okrajom. Naplníme šunkou, mierne vychladnutou cibuľovou marmeládou, syrom, posypeme natrhaným tymianom a nahrubo nalámanými orechmi. Pečieme pri 200 °C asi 25 minút dozlatista.
Tip: Namiesto syra s modrou plesňou môžeme použiť kozí syr.
Servírovanie
Plnené košíčky môžeme pred podávaním dozdobiť petržlenovou vňaťou.